Jul i Tivoli - en dyr fornøjelse

Vi har været til jul i Tivoli, som giver julestemning og tomme lommer

Min 8-årige datter og jeg har besøgt 'Jul i Tivoli'. Var vi ikke i julestemning, så blev vi det i hvert fald. Der er omkring 50 boder, hvor man kan købe alt lige fra julepynt, nisser, klejner, brændte mandler og brugskunst. I én bod kunne man købe en rock-julemand på en motorcykel.

Læs også: Kan anbefales: Massage på en gråvejrsdag

Det var fjollet, og fik os til at grine. I samme bod tabte min datter sit hjerte til en stor Bambi-bamse, og efter et par runder besluttede hun sig for at spendere sine lommepenge på den. Måske manden i boden tabte sit hjerte til min datter, for han gav hende 25 kroners nedslag i prisen.

Svingende morsomt
Vi havde fået entrébilletterne af Tivoli, hvilket betød at vi sparede entrébilletterne på 190 kroner. Vi købte ikke turpas, for min datter synes, at det var kedeligt at prøve alle turene selv, og ville derfor gerne have mig med. Og to turpas til i alt 398 kroner, synes jeg var lige i overkanten for, hvad jeg ville spendere.

Så i stedet købte vi turbilletter for i alt 200 kroner, og kunne for de billetter prøve ‘Svingkarrusellen’ og ‘Piratbådene’ sammen. Det dækkede vores behov fint – sikkert mit mere end 8-årigs. Begge forlystelser var sjove. ‘Piratbådene’ har vi prøvet masser af gange, men ingen af os havde prøvet ‘Svingkarrusellen’, som faktisk var rigtig sjov for os begge to.

Halvkolde æbleskiver
Da vi havde fået kulden, var det på tide at få varmen, og det skulle være i huset ‘Basils Divan’. Der spiste vi også æbleskiver sidste år, mens vi betragtede toget køre rundt på en jernbane langs loftet. Så det skulle vi selvfølgelig også i år. Der var ikke specielt lang kø (det var der sidste år i december).

Jeg bestilte fem æbleskiver og glögg, mens min datter bestilte tre æbleskiver, en kold kakao og en lille pose med fire snebolde. Jeg spurgte, om æbleskiverne var hjemmelavede. Det var de ikke.

Glöggen smagte heller ikke som om, den var hjemmelavet. Kakaoen, som min datter læskede i sig, var en Cocio. I alt betalte vi 148 kroner. Æbleskiverne var ikke varme, og næsten heller ikke lune. De smagte o-k-a-y. Sådan som halvkolde æbleskiver nu gør.

Til gengæld var glöggen varm og smagte fint. Vi betragtede de fine bjørne, som står midt i huset og toget, som kører rundt, mens vi fik varmen. Og det var dejligt.

Rudolf med den røde tud
Vi slentrede ud igen, og betragtede boderne og julelysene i halvmørket. Inden vi skulle hjem, ville vi lægge vejen forbi Julemanden (for ham bliver man aldrig for stor til at hilse på). Men vi droppede det, da vi så køen. Mageligheden vandt, men Rudolf med den røde tud fik vi hilst på, for han stod og gumlede hø udenfor ved siden af Julemandens slæde. Alt i alt en skøn og dejlig eftermiddag.

Dejligt, men dyrt
Men – for der er et men. Det er dyrt. Vi brugte alt i alt 148 kr. til mad + 200 kr. til forlystelser + 125 kr. på en bamse, og havde jeg ikke været akkrediteret som presse, skulle vi også have betalt 190 kr. for entrébilletterne. En forælder plus et barn over otte år ville altså skulle bruge omkring 663 kroner på en eftermiddag i Tivoli.

En familie (uden årskort) med to voksne, ét barn under otte år (gratis entré) og et barn over 8 år ville skulle betale 285 kr. i entrébilletter, (muligvis) to turpas til 199 kr. stykket + mad og snold. Det ville hurtigt løbe op i nærheden af 1.000 kr. for en eftermiddag.

Læs også: 4 fede museer i København

Det kan for nogle betale sig at have et årskort (årskort koster 290 kr.), men så skal man faktisk komme i Tivoli mere end tre gange på et år, hvis det skal kunne betale sig. Vi plejer normalt at besøge haven til jul, til Halloween og en gang i løbet af foråret/sommeren.

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg elsker Tivoli, for det gør jeg virkelig. Men det er bare dyrt, hvis man går efter hele pakken med mad, forlystelser og snold. Til de priser kunne man i det mindste forvente hjemmelavede æbleskiver.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere