Danske lufthavne forventer aflysninger

Vindretningen bliver afgørende for, hvor mange flyaflysninger der kommer i København og Billund

Stormen med det lidet skræmmende navn Bodil, der rammer Danmark i løbet af dagen, får også konsekvenser for flytrafikken. Men endnu er det dog usikkert i hvilket omfang.

Det siger pressechef i Københavns Lufthavn, Søren Hedegaard Nielsen.

- Frem til cirka klokken 18 regner vi ikke med de store påvirkninger. Men vi ikke blot frygter, men regner med, at aftenen bliver præget af en del forsinkelser og aflysninger.

Rejsetips - 31. okt. 2013 - kl. 12:18 Hvor farligt er det at flyve i stormvejr?

- Dog er den aller seneste melding, at vi kan bruge vores tværbane i aften, så vi stadig kan afvikle trafik. Dog ikke den fulde mængde, siger Søren Hedegaard, der henviser til, at man plejer at benytte sig af lufthavnens to parallelle start- og landingsbaner gående fra nordvest til sydøst.

- Som det er nu, forventer vi, at påvirkningerne vil vare aftenen igennem.

Københavns Lufthavn henviser til de specifikke rejsearrangører og flyselskaber, hvis man vil vide, om ens fly er aflyst eller forsinket.

Følg situationen i Københavns Lufthavn her.

I Billund Airport er der også optimisme.

- Vi har en række procedurer, vi iværksætter. Vi har indsamlet alle løse genstande, der kan blæse omkring, og vi har en funktion, vi kalder en kommandocentral, som vi sætter i værk her i eftermiddag. Herfra styrer vi slagets gang, lyder det fra presseafdelingen.

- Der er dog kommet aflysninger, og dem kan man følge på hjemmesiden.

Kaptajn Morten Overgaard i et CRJ 200 fra canadiske Bombardier. Det har en marchhastighed på 516 knob svarende til 955 km/t. (Foto: Cimber Sterling) Danmark - 15. mar. 2012 - kl. 13:58 TV: Så galt kan det gå under turbulens

Man forventer, at det bliver værst sidst på eftermiddagen med forløbigt peak klokken 18.

- Det ser ud til, at vindretningen på det tidspunkt bliver vest-nordvest, og det er sådan rimeligt godt i forhold til vores baneretning. Det gælder om at undgå sidevind og vindstød af varierende kraft og retning. Men det er alene piloterne og flyselskaberne, der træffer beslutningerne, lyder det fra Billund.

Følg situationen i Billund Airport her.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at komme i kontakt med Aalborg Lufthavn. Men på lufthavnens hjemmeside fremgår det, at man indtil videre ikke forventer ændringer i flytrafikken.

Følg situationen i Aalborg Lufthavn her.

Situationen i landets mindre lufthavne kan følges her

Aarhus

Karup

EsbjergBornholm

Sønderborg

0 kommentarer
Vis kommentarer