Sov i Julemandens seng

I Nordjylland kan du følge i fodsporene på tvillingerne og Julemanden. Se blandt andet Dr. Schwartz' fyrtårn og kulisserne fra tvillingernes hjem

(Foto: TV2)
(Foto: TV2)

TV2?s julekalender er optaget i Nordjylland, og for julekalender-elskere er der rig mulighed for at følge i fodsporene på tvillingerne og Julemanden og se de steder, kalenderen er blevet optaget.

Et af de mest oplagte steder at søge hen er Klarupgård, som er tvillingernes hjem.

Julestemning i en rigtig dukkeby

Klarupgård er en 750 år gammel herregård tæt på Aalborg, og her blev årets julekalender optaget i de kolde forårsmåneder og de mindre kolde sommermåneder.

Gården har beholdt ti af de 17 kulisser, filmholdet fra Deluca Film brugte, og dem er der mulighed for at se hele måneden frem til jul.

En af hovedattraktionerne må være Julemandens seng, hvor man kan tage sig en lur og sende ønsker af sted.

Klarupgård har en gårdbutik, juletræssalg, og i weekenden kan man få en tur i hestevogn. Så skulle julestemningen også være lagt.

Julekalenderens locations
Skurken Dr. Schwartz holder til i Hirtshals Fyr, men i stedet for hans skumle laboratorium er der en hyggelig kaffestue.

Mange af de gamle instrumenter, som Dr. Schwartz bruger i julekalenderen, er slet ikke fra fyret, men stammer fra Svaneapoteket i Aalborg, hvor der er rundvisning hver dag i december.

Udover det er julekalenderens scener blandt andet optaget i Aalborg Zoo, på St. Restrup Herregård, i Thingbæk Kalkminer og i Aalborgs gader: Cortesgyde, Korsgade, på C.W Obels Torv, Nørregade, Hjelmerstald og Algade.

Massage på en grå regnvejrsdag

‘Tvillingerne og Julemanden’ kan ses hver dag til og med den 24. december kl. 20.00 på TV2.

0 kommentarer
Vis kommentarer