SAS flyver overskud hjem

Det skandinaviske flyselskab SAS har efter en række svære år igen overskud

SAS har fløjet et overskud hjem for første gang siden 2007. (Foto: Jens Dresling)
SAS har fløjet et overskud hjem for første gang siden 2007. (Foto: Jens Dresling)

SAS har fløjet sit første positive resultat hjem på årsregnskabet siden 2007. Flyselskabet er kommet ud af 2012/13 med et plus på 359 millioner kroner før skat.

Året før fik det skandinaviske flyselskab et underskud på 2,7 milliarder kroner.

Det er en massiv spareplan, som SAS har været igennem de senere år, der har givet luftfartsselskabet luft under vingerne.

- Resultatet er et bevis på, at vores strategi er begyndt at forbedre vores konkurrenceevne, siger SAS-direktør Rickard Gustafson.

Han slår fast, at selskabets fokus er at opnå en mere fleksibel omkostningsstruktur samtidig med at man tilbyder flere varer til kunderne.

- Det er fornyelse af både de korte og lange distancer, samt lanceringen af ? ?43 nye ruter i 2014 , siger Rickard Gustafson i årsregnskabet.

Det er blandt andet rekonstrueringsplanen 4XNG, der har afspejlet sig i tallene.

Spareplanen gik blandt andet ud på at sænke omkostningerne, sælge en række datterselskaber fra, samt reducere antallet af ansatte fra 15.000 til 9000.

Oveni er de ansatte gået med til forringelser i pensionsvilkårene og en generel nedgang i lønningerne.

- Vi har øget produktiviteten og enhedsomkostningerne. Og vi har frasolgt aktiver til en samlet værdi af omkring 2,3 milliarder kroner i løbet af året , siger koncernchefen.

0 kommentarer
Vis kommentarer