Sov i Danmark - det betaler sig

Priserne på en dansk hotelovernatning er faldet, og det er godt nyt for de, der holder ferien herhjemme

Prisen på en hotelovernatning stiger i resten af Europa, men i Danmark er den faldet sammenlignet med sidste år. Foto: Colourbox
Prisen på en hotelovernatning stiger i resten af Europa, men i Danmark er den faldet sammenlignet med sidste år. Foto: Colourbox

Mens priserne på en overnatning stiger i resten af Europa, ser det noget bedre ud herhjemme, hvor den gennemsnitlige hotelpris er faldet med fire procent, sammenlignet med samme periode sidste år, viser en undersøgelse fra hotelsøgemaksinen Trivago.

Og det er især i Region Midtjylland, der er penge at spare. Her lyder det gennemsnitlige prisfald på 45 kr. pr. overnatning.

Ikke helt overraskende er der ikke de store besparelser at hente i Region Hovedstaden, hvor den gennemsnitlige hotelpris er steget med hele 15 procent, sammenlignet med samme måned sidste år.

Kysten trækker
Stigningen har dog en logisk forklaring:

- Når der er en række større events i regionen, vil priserne ændre sig, og det kommer nok ikke som en overraskelse, at det har stor indflydelse på overnatningspriserne, at der lige har været Melodi Grand Prix i København. Faktisk er det sådan, at hvis du sammenligner Grand Prix-ugen med samme uge sidste år, lyder prisstigningen på hele 59 procent, siger Danny Jakobsen, kommunikationschef i Trivago.

I maj steg gennemsnitspriserne for en overnatning i Region Syddanmark med 3,7 procent, mens tallet for april i Løkken i Region Nordjylland røg op med 20 procent At hotelpriserne især stiger i regioner med gode kyststrækninger overrasker ikke VisitDenmark, som har lavet en undersøgelse om dansk kystturisme.

- Især Region Syddanmark er et stort turistområde med en bred variation af turistoplevelser. Derudover ligger regionen tæt på den tyske grænse og har derfor en geografisk fordel i forhold til tyskerne, som er det absolut største og vigtigste marked for Danmark, siger Helle Damkjær, analysechef hos VisitDenmark.

I 2013 overnattede knap 45 millioner mennesker i Danmark.

Trivagos undersøgelse af danske hotelpriser er hentet på baggrund af alle forespørgsler foretaget mellem 1. og 21. april begge år. Priserne er et gennemsnit af alle priserne for maj 2013 og 2014 i landets fem regioner.

0 kommentarer
Vis kommentarer