Fem gode råd: Sådan får du den billigste charterferie

I januar måned booker mange sommerferier. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan spare på rejsen

Med gode råd og lidt sund fornuft, kan du spare penge på din ferie. (Arkivfoto)
Med gode råd og lidt sund fornuft, kan du spare penge på din ferie. (Arkivfoto)

Så snart julen er overstået, begynder mange af os at tænke på næste års sommerferie, og januar måned er den helt store måned for booking af sommerferier for hele familien Danmark.

Med lidt finesse og lidt ekstra arbejde kan du spare meget på rejsen. Her kommer et par gode råd fra Ole Stouby, der er direktør for rejsesøgemaskinen travelmarket.dk. .

Bestil i god tid – så får du, hvad du ønsker
Skal du rejse med børn eller en større gruppe, er det ofte bedst at bestille din rejse i god tid. Bestiller du tidligt, er udvalget størst, og du kan sikre dig præcis det hotel eller den lejlighed, som du ønsker til en fornuftig pris.

Det er ikke nødvendigvis så billigt som en afbudsrejse, men til gengæld er du sikker på, hvad du får -hvis du er en af de mange, som vægter det rigtig højt i forhold til prisen. Så kan du planlægge ferien i god tid og samtidig nå at glæde dig.

Rejs uden for skolernes ferier – og spar mange penge
Hvis du har mulighed for det, kan du ofte rejse meget billigere uden for skolernes ferie. Her er efterspørgslen ikke så stor, og derfor skal du ofte blot betale 50 procent af prisen, når du rejser i maj og september i forhold til juli.

Kan du rejse i slutningen af juni og i anden uge af august – altså lige op til og efter skoleferien – er det også billigere.

Vær åben for valg af afrejselufthavn og destination
Der kan være penge at spare ved at rejse fra en alternativ lufthavn end den, som ligger nærmest. Start med en åben søgning med flere afrejselufthavne for at få det bedste overblik. Vær også opmærksom på at for eksempel både Aalborg og Odense tilbyder gratis parkering.

Planlægger du din rejse i god tid, kan det være en god idé at tjekke forskellige rejsemål. Der kan nemlig være penge at spare, hvis du kan vælge mellem flere forskellige destinationer. Lav eventuelt en liste over krav til ferien, søg, og vælg derefter blandt alle de steder, der overholder kravene.

Spar tid og penge med en rejsesøgemaskine
Når du bruger en rejsesøgemaskine som fx Momondo, Skyscanner Travelmarket.dk til at finde charter- og afbudsrejser, kan du nemt overskue priserne i markedet. Så sparer du tid, da alternativet er at besøge alle de forskellige selskabers websider hver for sig.

Samtidig giver det et godt overblik, og du kan søge priser på tværs af de forskellige rejseselskaber og sammenligne charterrejser og pakkerejser med rutefly.

Vælg all inclusive - og få styr på budgettet
All-inclusive er gennem de seneste år blevet en utrolig populær ferieform. Konceptet går i sin enkelhed ud på, at du får alle måltider og oftest alle drikkevarer inkluderet i rejsens pris.

Det gør det nemt og afslappende, da du ikke hele tiden skal tænke på, hvad tingene koster og dermed nemmere kan holde styr på feriebudgettet. For mange – specielt børnefamilier - gør det, at I får en billigere og mere afslappende rejse. Det kan være en god idé at tjekke, om der findes motionscenter på hotellet, da du med all-inclusive ofte både spiser og drikker meget mere, end du ellers ville have gjort :)

Find charter- og afbudsrejser her

0 kommentarer
Vis kommentarer