Så store er de danske charterselskaber

Se om det er lykkedes Star Tour at overhale Spies

Danskerne er vilde med at rejse. Så selv om mange vælger selv at sammensætte rejserne, så sælger charterselskaberne masser af billetter til danskere, der vil gøre det lettest muligt for sig selv i ferien. (Foto: Colourbox.com)
Danskerne er vilde med at rejse. Så selv om mange vælger selv at sammensætte rejserne, så sælger charterselskaberne masser af billetter til danskere, der vil gøre det lettest muligt for sig selv i ferien. (Foto: Colourbox.com)

Hvis ellers man måler succesen efter antallet af kunder i (net)butikken, så går det rigtig godt for charterselskabet Star Tour, der er en del af den internationale rejsekoncern TUI Travel.

For virksomheden voksede i 2012 med 6,5 procent kunder i forhold til året før, hvilket fik selskabet til at runde 299.999 kunder.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kan du gætte et logo?

Det er ikke blot det højeste antal i selskabets historie, men også nok til at gøre Star Tour til landets største selskab i henhold til de seneste tal fra Brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark (RID).

- Statistikken viser, Star Tour har rundet det magiske tal 299.999 kunder med afrejse fra Danmark, og det betyder, vi nu igen er Danmarks største arrangør af charterrejser.

- Vores vækst er en bevidst del af vores strategi, ligesom lønsomhed og loyale kunder er det, fortæller salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

SE SITUATIONEN SIDSTE ÅR:

Se også: Så store er de danske charterselskaber

Spies havde i samme periode 282.379 kunder, der rejste på ferie fra Danmark.

De officielle tal kan ses her.

Hos Spies er man dog ikke sikker på, at tallene afspejler hele sandheden.

- Det er mit indtryk, at Star Tours svenske gæster er solgt af det svenske aktieselskab Fritidsresor og ikke af danske Star Tour – nøjagtig som Spies’ søsterselskab Ving sælger rejser i Sverige med afgang fra Danmark.

Vi har fast stationeret et fly i Malmø, som flyver til de samme rejsemål som fra København. Derfor behøver Ving i Sverige ikke at sende mange af deres gæster på en omvej via København, siger pressechef i Spies, Torben Andersen, og spørger:

- Hvad med de svenskere, som mellemlander i København på en flyvning fra Göteborg og Stockholm på vej til f.eks. Thailand. Er det så også Star Tours gæster?

Værd at bemærke er i øvrigt, at ikke alle selskaber er medlem af RiD - således ikke Scanway/Tyrkiet Eksperten, der i 2011 var landets femtestørste selskab med 120.000 gæster.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Danskerne er vilde med at rejse. Så selv om mange vælger selv at sammensætte rejserne, så sælger charterselskaberne masser af billetter til danskere, der vil gøre det lettest muligt for sig selv i ferien. (Foto: Colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere