Kender du typen?

Fastliggere, udenlandscampister, friluftstyper eller vanecampister - sådan kendetegner livsstilseksperten de forskellige campingentusiaster i Danmark

Nogle er vilde med naturen, andre søger tryghed i fremmede omgivelser, en særlig flok indretter deres faste spot på pladsen med raftehegn og havenisser, og nogle tager det samme sted hen år efter år.

Ferie har spurgt livsstilsekspert Henrik Byager, hvad der kendetegner de danske grupperinger af campingentusiaster.

Læs også: Skisnobbernes sneparadis

Fastliggeren
For fastliggeren er camping ikke en ferieform men en livsform. Fastliggeren tager ikke som sådan på ferie, men bruger det at være på camping som en måde at leve sit liv på.

Fastliggerne elsker at bryde med det stereotype liv i lejligheden eller i parcelhuset og tager hellere ud i en friere, hyggeligere og mere social verden sammen med andre fastliggere, som de selvsagt har rigtig meget tilfælles med.

Fastliggerne er typisk godt oppe i årene og har rigtig meget tid, fordi de ikke længere er på arbejdsmarkedet.

Det er dog ikke nødvendigvis kun efterlønnere og pensionister, for der er også enkelte originaler, frihedssøgende sjæle, der ikke ser campingen som ferie men som en måde at opnå en unik frihed, fordi det er en så let og billig måde at leve sit liv på.

Udenlandscampisten
Den klassiske udenlandscampist leder efter en blanding af det trygge og det fremmede i det helt rigtige mix.

Det er dem, der oplever glæden ved at køre ned gennem Europa for at finde den smukke campingplads i Østrig, Italien, Spanien osv., hvor de får det bedste af tre verdener; tryghed og det fremmede uden det bliver for dyrt.

Campingvognen bliver sneglehuset, der danner den trygge ramme, hvori de kender hele rutinen med, hvordan campingvognen og forteltet fungerer samtidig med, at de kan udforske den fremmede verden, de nu er kommet til.

Læs også: Hold feriefedtet på afstand

Friluftstypen
Friluftstypen er den eventyrlystne type, for hvem naturoplevelsen har en ekstrem tiltrækningskraft. Det er den type, der ville få et hjerteslag, hvis de landede i Sunny Beach i Bulgariens.

Det er dem, der elsker den friske luft og det aktive liv. De har behov for at skære alt det moderne væk og få kontakt med rødderne – de simple glæder, hvor de får en rensende følelse ved kun at være omgivet af natur, og hvor det ikke handler om at ligge tættest på strandbaren.

For nogen har campingturen også en åndelig dimension, og de ser det som terapeutisk at komme væk fra bylivet, og kun forholde sig til, hvordan de kommer igennem dagen.

Når det er det eneste, de skal tage stilling til, glemmer de alle hverdagens gøremål, og de bliver renset for finanskriser, spændinger på jobbet osv.

Vanecampisten
Vanecampisterne er dem, der finder deres favoritcampingplads og bliver stamgæster der, og får på den måde et parallelt liv det sted. De får venner fra andre lande, og de opbygger en praksis om at holde ferie der i samme periode og bo på præcis samme pladsnummer år efter år.

De møder de samme mennesker dernede hvert år, med hvem de så kan diskutere om poolen nu er renere eller mere beskidt end sidste år og forbløffes over, hvad de hver især har oplevet det forgangne år, og det synes de er rigtig hyggeligt.

Læs også: Fra støv til kystperle

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere