Solferier giver lyst til sex

To robotter har været i henholdsvis Solrød og Cran Canaria - sidstnævnte fik mere energi og lyst til sex, mens forstads-robotten blev udbrændt og slatten til lagengymnastik

Søren var mere effektiv i sit arbejde og mere udholdende på lagnerne (Foto: PR)
Søren var mere effektiv i sit arbejde og mere udholdende på lagnerne (Foto: PR)

Danmarks Tekniske Universitet og Spies lader batterier op på solferie og – knap så meget – i Solrød

Robotterne Søren og Ulrik blev sendt på ferie. Missionen var at få ladet batterierne op, så de kunne klare de sidste vintermåneder uden at bukke under for træthed og vinterdepression. Søren tog til Gran Canaria, Ulrik tog til Solrød Strand. Søren kom hjem med 101 gange så meget energi i forhold til Solrød-turisten.

Det viser en undersøgelse, som Spies og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har sat i søen.

Læs også: NASA: Danskerne tæt på verdens flotteste nordlys

Formålet var at undersøge, hvor meget ekstra energi en solferie egentlig giver. De blev hver pakket ind i 3130 fleksible solceller og sendt på ferie.

Forskerne konstruerede to solopladelige robotter og sendte dem på en uges ferie. Den ene blev sendt til Gran Canaria. Den anden til Solrød Strand.

De to robotter, Ulrik og Søren, tilbragte lige meget tid under åben himmel, før de fik målt deres energiniveau tilbage på DTU, fortæller direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Bedst i test
Og tilbage på DTU viste målinger, at Gran Canaria-robotten, Søren, havde 101 gange så meget energi som Solrød-robotten, Ulrik. Energi blev brugt på lidt forskellige test. Og ikke overraskende klarede Søren sig bedst i dem alle.

Forskernes test viste, at Søren var mere effektiv i sit arbejde, han blev mindre stresset, og han klarede sig betydeligt mere udholdende på lagnerne. Søren var altså blevet ladet op på ferie. Det fænomen er ifølge Morten Møller, der er professor i Neurovidenskab ved Københavns Universitet, helt normalt.

– Mennesket er soldrevent. Det er ikke helt forkert, når folk siger, at solen oplader deres batterier. Lys virker anti-depressivt, og når lys af en vis intensitet rammer vores øje, så mærker du en pludselig indre kraft, siger han.

Læs også: Udforsk Nordkorea på Google Maps

Mørke giver depression
Solferie, hvor batterierne – altså dem inden i mennesker og ikke dem uden på robotter – bliver genopladet, kunne komme en stor del danskere til gode. Over halvdelen af os bliver nemlig påvirket negativt af det mørke, der ofte omgiver os i vintermånederne i Danmark, ifølge en befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion for Spies.

Helt op til en fjerdedel oplever en decideret vinterdepression, viser resultaterne. Det viser en befolkningsundersøgelse, som Epinion netop har gennemført for Spies.

Læs også: Underskønne Ubud

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere