Udlændinge vil til Jylland

Ni ud af de ti mest populære danske byer ligger vest for Storebælt

Der er så yndigt i Jylland. Det synes de udenlandske turister også. (Foto: Colourbox.com)
Der er så yndigt i Jylland. Det synes de udenlandske turister også. (Foto: Colourbox.com)

Mens København ikke overraskende sætter sig på førstepladsen over udenlandske turisters foretrukne destination i Danmark, så er resten af Sjælland ikke ret populært.

Det er derimod Jylland, der med otte byer i top 10 byder en stor del af de udenlandske turister velkommen.

Det viser ny statistik fra Hotels.com.

Mens de større byer, Aalborg og Aarhus, tegner sig for anden- og tredjepladsen, så kommer Billund med sølle 6.000 indbyggere ind på en flot femteplads - ikke overraskende på grund af byens lufthavn og Legoland.

Udover Billund er trekantsområdet også flot repræsenteret på top-10 listen med Vejle og Kolding. Desuden er nabobyen Horsens med på listen, og det understreger at de østjyske byer tæt ved Lillebælt virkelig formår at tiltrække udenlandske turister til deres region.

Og det overrasker ikke marketing manager for Hotels.com, Cia Pirttinen:

- Vi oplever en stigende søgning på de jyske byer blandt udenlandske turister. Billunds lufthavn gør den del af landet let tilgængeligt, og for børnefamilier i bil, er det faktisk nemmere at komme kørende fra Tyskland op til Jylland.

- Samtidig har de jyske byer også mange ting at brande sig på med børnevenlige forlystelsesparker, masser af badepotentiale og andre dejlige oplevelser for hele familien, siger hun i en pressemeddelelse.

Odense er eneste by i top 10, der ikke ligger på Sjælland eller i Jylland.

0 kommentarer
Vis kommentarer