Kogte og brasede med udsigt over Barcelona

Gode råvarer: Christine Bille Nielsen gik amok i spanske fristelser

– Hvorfor gør vi ikke som i Spanien, hvor maden er simpel og ordentlig tilberedt? spørger Christine Bille Nielsen. (Polfoto/Per Folkver)
– Hvorfor gør vi ikke som i Spanien, hvor maden er simpel og ordentlig tilberedt? spørger Christine Bille Nielsen. (Polfoto/Per Folkver)

Selv for en mere end veluddannet kok som Christine Bille Nielsen kan god mad og dejlige råvarer næsten blive for meget af det gode.

– Jeg var i Barcelona sammen med Henrik Boserup og Pernille Skjødt for at lave et kogebogsprojekt. Hver dag gik vi ned på det lokale marked ved siden af Ramblaen for at købe ind. Derefter jammede vi madretter resten af dagen på et tag med Cava i glasset og udsigt ud over byen.

– Problemet, eller hvad vi nu skal kalde det, var bare, at markedet var fantastisk. Hver dag brugte vi tre timer på at handle ind, og det var alt for lang tid. Vi forsøgte at dele os op i hold, men det måtte vi droppe, fordi der hele tiden var noget, som vi ville vise til hinanden.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste kroer: Find din indre kok på kroferie

– For eksempel var der en slagterbod, som blev ejet af et ægtepar. Jeg var meget imponeret af, hvor dygtige de var til deres håndværk. Ikke mindst kvinden, der havde den vildeste udstråling. Hun var meget feminin, selv når hun jonglerede med forretningens kæmpe-knive.

– Der var så mange ting på markedet. Her var solmodne grøntsager, friske skaldyr og mørt kød. Jeg forelskede mig i nogle søde løg, som smagte vidunderligt. En bod solgte æg, men i stedet for kun at sælge hønseæg havde de måske ti forskellige typer æg i alle mulige størrelser. Det samme med fjerkræ, siger Christine Bille Nielsen.

– Hvorfor tror du, at råvarerne var så gode?

– Jeg kan ikke give dig en videnskabelig forklaring, men jeg tror, det hænger sammen med udbud og efterspørgsel. Det var vores indtryk, at selv om her var enorme mængder af gode råvarer, så blev det hele solgt. Og det på trods af, at priserne ikke var i bund. Spanierne var bare villige til at betale for kvaliteten, siger Christine Bille Nielsen.

Heavyrock på dødsvolumen
– Maden spiller altid ind på mine rejser. Ligegyldigt, hvor jeg tager hen.

Christine Bille Nielsen holder en kort pause – ligesom for at understrege sin pointe.

LÆS OGSÅ: Stjernekok vil spise i 'mutters køkken'

– Jeg har netop været i New York, hvor jeg var på Momofuku, som bliver drevet af kokken Peter Chang. Det var en fed oplevelse. De spillede knaldhøj heavyrock for at holde kokkene vågne, og gastronomien var på et højt niveau. Men alligevel var hele stemningen dejligt afslappet. Den slags tiltaler mig for øjeblikket.

– Jeg savner ofte et godt stykke kvalitets-smørrebrød.

Drop skodmaden
Christine Bille Nielsen rejser meget i Danmark og kommer derfor i kontakt med mad over hele landet. Egentlig vil hun ikke kaste med mudder, men hun undrer sig:

– Vi har så meget vidunderlig mad i Danmark, så det undrer mig, at den ikke når ud i provinsbyerne. Det er sgu altid den samme gågade med samme skodudbud af mad. Det holder ikke.

– Hvorfor gør vi ikke som i Spanien, hvor maden er simpel og ordentlig tilberedt? Sværere kan det jo ikke være.

---

Find flybilletter til Barcelona

1 af 2 Christine Bille Nielsen har også meget at vælge imellem i sit køkken. (Polfoto/Per Folkver)
2 af 2 – Hvorfor gør vi ikke som i Spanien, hvor maden er simpel og ordentlig tilberedt? spørger Christine Bille Nielsen. (Polfoto/Per Folkver)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere