Her er Danmarks sjoveste strande

Pak solcreme og badebukser i tasken og følg Feries bud på nogle af Danmarks herligste steder til at hoppe i bølgen blå

Rømø Strand er fire km bred, så der er masser af plads til sjove aktiviteter. Prøv bl.a. at køre i kitebuggy . (Foto: Visitdenmark)
Rømø Strand er fire km bred, så der er masser af plads til sjove aktiviteter. Prøv bl.a. at køre i kitebuggy . (Foto: Visitdenmark)

Når solen kaster varme stråler af sig fra en skyfri himmel, er det oplagt med en tur til stranden.

Du skal dog være mere end almindeligt effektiv, hvis du skal nå forbi samtlige af Danmarks tusindvis af kystkilometer. Ferie præsenterer dig her for en håndfuld af dem.

Hestehovedet Strand, Nakskov
190 meter. Så langt har du mulighed for at gå ud uden overhovedet at komme i kontakt med vandet. Hestehovedet Strand i Nakskov på Lolland har nemlig Danmarks længste badebro.

Se også: Aktiv ferie: Højt humør på højskole

Hvis du er typen, der hellere vil nøjes med at gå i til knæene, sikrer den lave badestrand, at du alligevel kan komme et godt stykke ud. Og vil du hellere blive i sandet, er der omkringliggende muligheder for både beach volley og minigolf. Sandstranden ligger i et frodigt naturområde ud til Nakskov Fjord.

Bjerge Sydstrand, Store Fuglede
Befinder du dig på Vestsjælland og har en strandtur i tankerne, er det oplagt at søge mod Bjerge Sydstrand. Med utroligt klart vand, ingen understrøm og en kun let skrånende bund er denne sandstrand som skabt til de mindste medlemmer af familien, der også kan lege på de små sandøer helt inde ved kysten. I den sydlige ende af stranden er der en beach volley-bane og en legeplads. Foruden afslapning og traditionel badning er stranden også ideel til både klitvandring, windsurfing, sejlads og lystfiskeri.

 

Christiansminde Strand, Svendborg
Generelt er der en strøm af gode strandbud på Sydfyn. Et af dem er Christiansminde Strand ved Svendborg, som hver sæson tiltrækker alt fra rolige børnefamilier til festlige unge.

Udsigten på stranden er da også i særklasse, og mange vælger at slutte sommerdagen af med en aftenpicnic, hvor du kan nyde en lun pølse, imens solen går ned i horisonten. Der er både en minigolfbane, legeplads, en badebro og mulighed for boldspil. Og så trækker det jo ikke ned, at kiosken er kendt for sine kæmpestore softice.

Kerteminde Nordstrand, Kerteminde
På denne nordøstfynske strand jagter strandløverne de bedste sild. Med andre ord er stranden et samlingspunkt for mange unge mennesker på de solrige sommerdage, hvilket bl.a. kommer til udtryk i områdets adskillige beach volley-baner. Dog er stranden også børnevenlig og har livreddere tilknyttet.

Se også: Temarejser er toppen

Efter en varm dag på stranden skal turen næsten gå ind til Kerteminde, hvor du på Troldgade efter sigende skulle kunne få en himmelsk gammeldags isvaffel med hjemmebagte vafler.

Danzigmann Strand, Læsø
Hvis det skal være vildt med høje bølger og blæsende omgivelser, før du hopper i badetøjet og bevæger dig ud i det våde element, kan du med fordel tage turen til den nordjyske ø Læsø.

Øens placering væk fra alt, der bare så meget som minder om læ, sørger for ofte meget høje bølger hele året rundt. Derudover har Danzigmann en meget høj klitrække, som er ideel til en omgang strandvandring. Efter en blæsende gåtur og en dukkert i de høje bølger kan du altid foretage en lille søgning efter rav, som der er store chancer for at finde på øens strande.

 

Hvide Sande Syd, Hvide Sande
Selvfølgelig ingen strandguide uden at nævne Vesterhavet og den jyske vestkyst, som af mange betegnes som Danmarks bedste kyststrækning.

Se også: Her er verdens dyreste ferierejse

Tusindvis af danske og udenlandske gæster valfarter hvert eneste år til området, hvor de kridhvide sandstrande appellerer til idyllisk solbadning, imens de høje bølger skriger på en omgang windsurfing, Det gør sig også gældende i Hvide Sande, der i 2010 vandt titlen som Danmarks bedste strand i en afstemning på Rejseliv.dk.

Rømø Strand, Rømø
Også i Syddanmark er der mulighed for at besøge fantastiske badestrande. Især Rømø Strand, som med sine fire km er blandt Europas bredeste, tiltrækker hvert år et stort antal gæster, der skal have en sydjysk dukkert. Men stranden er også samlingspunkt for vindsport og tilbyder bl.a. kitebuggy: en aktivitet, hvor en stor drage trækker dig i en vogn hen ad sandet – selvfølgelig i hæsblæsende fart.

Derudover kan du også ride på heste langs Rømø Strands 13 km hvide kyst. I den første weekend i september bliver Rømø Dragefestival afholdt, som er Danmarks største træf med tusindvis af de flyvende drager i alverdens afskygninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer