Kom til middag hos tv-kokkene

Mad er mode. Folk, der kan finde ud af at lave det: ditto. Hver uge kan vi følge den ene kokkekendis efter den anden i tv. Men hvis du har lyst til at smage med andet end øjnene, er det muligt

(Foto: Bo Svane)
(Foto: Bo Svane)

Her er en håndfuld tv-kokkes restauranter:

Bo Bech
Kendt fra blandt andet Med kniven for struben.

På Kgs. Nytorv i København kan man besøge restaurant Geist og sende en kærlig tanke til dem, der medvirkede i Med kniven for struben. Der er dog næppe nogen fare for, at Bo Bechs restaurant er lukningstruet som de medvirkendes i tv-serien.

Det er nemlig super lækker og spændende mad, man får her. Desserterne er noget for sig for eksempel øllebrød med kokosmarengs (80 kr.). Og så serveres der candy floss med lakridsdrys til kaffen – et velsmagende genitræk.

Priserne er rimelige, og som en ekstrabonus kan vi nævne, at sidst vi spiste der, sad Caroline Fleming og kronprinsesse Mary ved et af nabobordene.

Se Restaurant Geist her

Mette Blomsterberg
Kendt fra blandt andet Kagedysten og Det søde liv.

Mette Blomsterberg er egentlig konditor, men vi synes, at hun skal med på listen, fordi hun både er dygtig og populær.

Blomsterberg var forpagter og bestyrer af Glyptotekets cafe indtil 2011, men i dag har hun sin egen hyggelige kombination af en cafe og butik på Grønnegade i København.

Læs også: Jes Dorph: Lad være med at fedte med rejsepengene

Her kan man smage på lækkerierne og købe kageudstyr a la Blomsterberg samt være heldig at få et glimt af den travle tv-konditor.

Se Blomsterbergs her

Claus Meyer
Kendt fra blandt andet Meyers køkken og Mad i Norden – Smag på Danmark.

Denne mand er yderst driftig, og listen af alle hans aktiviteter er lang. Men først og fremmest vil vi nævne hans deli’er ‘Meyers deli’, som er gode, små spisesteder med skøn kvalitetsmad. Især flæskestegsandwichen er værd at komme efter.

Udover det driver han Hotel Saxkjøbing, hvor man kan få husmandskost a la Meyer, og så har han netop åbnet The Standard i det tidligere Costum House.

The Standard har tre forskellige restauranter med hver sin køkkenchef. Den ene, Almanak, kalder Meyer ‘Noma for folket’ i et interview. Her kan du få en tre retters menu for 350 kr.

Se Hotel Saxkjøbing her

Thomas Rode Andersen
Kendt fra blandt andet Rod i køkkenet og 4-stjernet middag

Manden med den hæse stemme, de mange tatoveringer og en forkærlighed for stenalderkost slår sine folder på den legendariske københavner-restaurant Kong Hans Kælder. Her er han direktør og køkkenchef for et køkken, der fremtryller vidunderlige retter.

Hvis sulten og finanserne er til det, kan du købe en otte retters menu eksklusiv vin for 1200 kr.

Se Restaurant Kong Hans her

Brødrene Price
Kendt fra blandt andet Spise med Price og Price inviterer.

James og Adam Price er nogen af tv-køkkenets mest feterede madører. Ingen af dem er uddannet kokke, men deres sans for mad og deres glæde ved det, har gjort dem voldsomt populære. Så populære, at de for et par år siden åbnede restauranten Brd. Price i midten af København. Og i år blev det så Tivolis tur til at få en Price-restaurant.

Maden i Rosenborgsgade er rustik og fuld af saft og smag. Der er ikke meget diæt-kost over det, heller ikke over pricen (ja undskyld, men joken lå lige for). Hovedretterne ligger på et prisleje fra 175 kr. til 295, forretterne op til 165 kr. Alligevel er det til at betale i forhold til så mange andre restauranter drevet af kendis-kokke.

Læs også: Nu kan du fejre nytår i Tivoli

Brdr. Price har i øvrigt mange gøremål i Tivoli pt. De står bag Far til fire-musicalen, som spiller op til jul, og har i den anledning lavet en julemenu i deres restaurant i Tivoli: Medister, sovs og kartofler og risalamande til dessert. Pris: 245 kr. for voksne, 135 kr. for børn.

Se Brdr. Price's restauranter her

Thorsten Schmidt
Kendt fra blandt andet ’Cecilie og Madklubben’.

I år åbnede endnu en Kähler-restaurant, denne gang i Tivoli med den spændende molekylær-kok’ Thorsten Scmidt som køkkenchef. Restauranten kan bl.a. byde på innovative designer-smørrebrød – som de selv kalder det – til frokost og forskellige aftenmenuer for eks. en treretters til 399 kr.

Køkkenet bruger lokale og årstidens råvarer, hvilket bliver spændende at se i december.

Se Restaurant Kähler i Tivoli her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere