Juleballade i nisseland

December er lig med sjove julearrangementer for hele familien - her er de bedste landet over

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

Måske har I allerede tændt kalenderlyset og åbnet den første låge i julekalenderen. Ellers er det på tide. Kalenderen viser 1. december, og det betyder julesjov og kvalitetstid sammen med børnene.

For julen er børnenes fest, og der er masser af muligheder for at møde julemanden, opleve julen, som den var i de gode gamle dage og meget mere.

Læs også: Saseline: Rejs med åbent hjerte og sind

Ferie guider dig til de ti hyggeligste julearrangementer i december.

H.C. Andersens julemarked
Hver jul forvandles den gamle bydel ved H.C. Andersens Hus i Odense til en julemarkedsplads, som også er et besøg værd. Markedet er holdt i H.C. Andersens ånd og byder blandt andet på hestevognsture, karruseller, gøglere, nisser, julekor og naturligvis H.C. Andersens eventyrfigurer.

Hvornår: 6-15. december -

Entre: Gratis

www.hcajulemarked.dk

På tur med veterantog
Tag børnene med på en nostalgisk tur i et af landets veterantog, som bliver sat i gang i julen. Togene kører over hele landet, og I kan blandt andet stå på i Aalborg med Limfjordsbanen. Limfjordsbanen kører juletog til Skørping allerede i dag og på næste søndag 8. december.

Læs også: Norwegian: Ingen is-problemer med vores Dreamlinere

Du kan købe billetter i forsalg på Forchammersvej 7, Aalborg onsdag 4. december og torsdag 5. december mellem kl. 14-17.

Hvornår: 1. december køres

kl. 13.30 fra Aalborg og

8. december køres både kl.

10.30 og 13.30.

Entre: En billet t/r Aalborg-Skørping koster 90 kr. for voksne og 50 kr. for børn. Familiebillet (2 voksne og 3 børn) koster 230 kr.

www.limfjordsbanen.dk

DR’s julekaravane
Er børnene tossede med Sigurd Barrett, kan I tage til DR’s særlige julekaravane for børn. Her fortæller Sigurd Barrett juleevangeliet og spiller masser af julemusik. Herudover fortæller Søren Ryge julehistorier, og kirkekoret synger julesange. Julekaravanen bliver afholdt flere steder i landet i nogle af landets flotte domkirker.

Hvornår: Lørdag den 7. december: Roskilde Domkirke kl. 15 Fredag den 13. december: Maribo Domkirke kl. 15 Lørdag den 21. december: Odense Domkirke kl. 15

Entre: Eventen er gratis – men bestil billet for at være sikker på en plads

www.dr.dk/Tro/oplev-julekaravanen i-december.htm

På med skøjterne
Vil du lave noget aktivt med børnene, er skøjtebanen altid en oplagt mulighed. I december er der rig mulighed for at finde en skøjtebane i din by eller en by nær dig – blandt andet forvandler Esbjerg traditionen tro byens gamle torv til en kæmpe stor skøjtebane.

Hvornår: Indtil 16. februar 2014.

Entre: Gratis

www.esbjergcity.dk

Jul i Gammelby
Giv børnene et indblik i, hvordan julen var engang i de gode gamle dage, og tag dem med ind og se den gamle juleklassiker Jul i Gammelby på Odense Teater. Her kan I se, om det nogensinde bliver jul i Gammelby, når byens borgmester ikke vil holde jul, før det gode skib ’Håbet’ er sikkert i havn, og hans børn må få hjælp af drillenisserne i forsøget på at sikre julen. Forestillingen kan ses af børn fra fem år og opefter.

Hvornår: Indtil 23. december

Entre: Fra 46 - 305 kr.

www.odenseteater.dk

Tæt på julekalenderen
Vejen kan også gå til Klarupgaard, hvor I kan se de atmosfærefyldte kulisser fra den nye julekalender ’Tvillingerne og julemanden’, som bliver sendt på TV2 i år. I Klarupgaards rustikke julebutik Kværnrummet kan I købe fint gammeldags julepynt, alverdens lys og dekorationsmaterialer, og bagefter kan I få varmen med en kop varm gløgg og lækre æbleskiver.

Hvornår: Alle dage. I weekenden kl. 9.30-17. Ellers kl. 11-17

Entre: 75 kr. for voksne. 50 kr. for børn op til 12 år og pensionister. Børn under 3 år: gratis

www.klarupgaard.dk

Jul som i gamle dage
Vil du have et indblik i julen, som den så ud i gamle dage, kan du tage i Den Gamle By i Aarhus. Stedet byder på en masse forskellige julearrangementer – eksempelvis en julestue med juleklip for børnene og dramatiserede rundvisninger, som giver indblik i, hvordan julen var i gamle dage. Som noget nyt har Den Gamle By også fået et julehus, hvor I skal finde vej gennem en labyrint.

Hvornår: Alle dage indtil 30. december (på nær 24. og 25. december) kl. 10-17

Entre: 110 kr. for voksne. Gratis for børn under 18 år

www.dengamleby.dk

Jul i Tivoli
Som sædvanligt er der skruet godt op for julen i Tivoli med flot julepynt, lys på træerne og hyggelige boder. I julens anledning kan du desuden opleve fem særlige juleforlystelser, nemlig Den russiske Trojka, Den sibiriske Jernbane, Den kinesiske Lygte, Svingkarrusellen og Musikkarrusellen.

Hvornår: 5. november - 30. december (på nær 24.-25. december). Alle dage. kl. 11.00 - 23.00

Entre: 95 kr. Børn under otte år er gratis

www.tivoli.dk

Cirkelines juleeventyr
I Musikhuset i Aarhus er der julen igennem mange gode koncerter og forestillinger, og nogle af dem står også i børnenes tegn. Oplev blandt andet forestillingen ’God jul Cirkeline’, som er et juleeventyr om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, og deres juleforberedelser. Fra tre år og op.

Hvornår: 7. december kl. 13

Entre: 150-230 kr.

www.musikhusetaarhus.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer