Henning Jensen elsker Rågeleje

Skuespiller Henning Jensen finder ro i den nordsjællandske natur

Når skuespiller Henning Jensen skal helt ned i tempo, foregår det i sommerhuset i Rågeleje. Foto: Torben Stroyer/Polfoto
Når skuespiller Henning Jensen skal helt ned i tempo, foregår det i sommerhuset i Rågeleje. Foto: Torben Stroyer/Polfoto

Når skuespiller Henning Jensen ikke gør sig på de skrå brædder eller på det store filmlærred, så elsker han at tage til Rågeleje i Nordsjælland:

- Rågeleje er det nærmeste, du kommer Vesterhavet her på Sjælland. Havet betyder rigtig meget for mig. Jeg kan bruge timer på at sidde der.

Henning Jensen har medvirket i utallige store danske film – blandt andre ’Blinkende lygter’ og ’En kort, en lang’ – samt nogle af de største danske tv-serier som ’Riget’, ’Krøniken’ og ’Forbrydelsen’.

Bornholm har stjålet tv-kokkens hjerte

Når han holder fri eller bare skal slappe af, finder han roen i Rågeleje:

- Jeg får en indre fred. Det er nødvendigt i mit fag.

Det er ikke kun vandet, der tiltaler Henning Jensen. Han er også ret begejstret for naturen og lyset i det nordsjællandske.

- Rågeleje er et lidt glemt, uberørt sted. Jeg kan godt lide de store arealer, som bare får lov at vokse og gro. Og lyset i Rågeleje er det tætteste, du kommer på lyset i Skagen.

- Og så er der ro. Det kan jeg godt lide. Rågeleje er, for mig, en oase. Jeg tilbringer mange måneder deroppe sammenlagt.

Og det er da også der, at Henning Jensen og hans familie, blandt andet, skal holde ferie i år, for de har sommerhus i området.