Fire fede (mindre) festivaler

Så spiller musikken på den lille scene

Foto: Toke Hage/Polfoto
Foto: Toke Hage/Polfoto

1. Bork Havn Musikfestival
Den vestjyske festival startede som en lille byfest i 1979. Idemagerne bag var en landmand og en købmand, som ønskede at vise de større festivalbyer, at også en lille by, som Bork, kunne trække store musiknavne til. Blandt de første optrædende var Laban og Kirsten og Søren. Senere lagde Birthe Kjær og Johnny Madsen vejen forbi, og med årene har store internationale kunstnere som Kelly Rowland og Beth Hart også spillet ved festivalen.

I år kan du blandt andet opleve L.O.C., Lars Lilholt Band, Magtens Korridorer og Safri Duo vs. Kato.

Hvor: Bork
Hvornår: 30. juli-2. august
Pris: 1050 kr. for en partoutbillet til alle festivalens dage, 650 kr. for en weekendbillet og 395 kr. for endags-billetter.
Læs mere på borkhavnmusikfestival.dk

2. Vig Festival
Festivalens historie starter med en barber fra Vig, som i 1994 ville holde en sommerkoncert med Kim Larsen på byens kræmmerplads. Koncerten var en succes, og året efter lagde Shu-Bi-Dua vejen forbi. Vig Festival er kendt som en af Danmarks familiefestivaler, og der er omkring 13.000 besøgende hvert år.

I år kan du opleve bl.a. D-A-D, Magtens Korridorer, Nik & Jay, L.I.G.A og Svenstrup & Vendelboe.

Hvor: Vig
Hvornår: 10.-12. juli
Pris: Fra 995 kr. for en samlet billet til alle tre dage. Endags-billetter koster fra 525 kr. Priserne afhænger af, hvornår billetten købes – den bliver dyrere, jo længere du venter.
Læs mere på vigfestival.dk

3. Langelandsfestival
Ideen til festivalen på Langeland kom en sommeraften i 1991, men der gik en række år, før danskerne fik øjnene op for festivalen. Siden da, har festivalen haft vokseværk, og mere end 30.000 besøgende lægger hvert år vejen forbi udkanten af Rudkøbing.

I år kan du bl.a. opleve Mads Langer, Marie Key, Anne Linnet og Burhan G.

Hvor: Langeland
Hvornår: 19.-26. juli
Pris: 1745 kr. for en partoutbillet til voksne og 875 kr. for en partoutbillet til børn. Partoutbilletten er inkl. teltplads og giver adgang til festivalen i hele perioden. Endags-billetter koster 650 kr. for voksne og 325 kr. for børn.Læs mere på langelandsfestival.dk

4. Northside
Med opstart i 2010 er den aarhusianske musikfestival, NorthSide, en af de nyere danske festivaler. De første musikere, som stod på NorthSide-scenen, var blandt andet Turboweekend, Mew og Nephew.

I år kan du blandt andet opleve Franz Ferdinand, Lucy Love, Mew, Queens of the Stone Age og Lana Del Ray, men bemærk, at der er meget få billetter tilbage.

Hvor: Aarhus
Hvornår: 13.-15. juni
Pris: 1595 kr. for en partoutbillet, som giver adgang til alle festivalens dage. Endags-billetter er udsolgt.
Læs mere på northside.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer