Nordjylland i børnehøjde

Langt oppe, højt mod nord, venter et rent slaraffenland for børn og barnlige sjæle

Vælger du at holde ferien på et feriecenter, er der garanti for masser af underholdning til ungerne. Foto: Maria Kramer
Vælger du at holde ferien på et feriecenter, er der garanti for masser af underholdning til ungerne. Foto: Maria Kramer

Nordjylland er meget mere og andet end Aalborg – Danmarks fjerdestørste by.

For i det nordjyske kan du få både sol, sommer og strand – og rigtig meget mere.

Vores udgangspunkt er Dayz Grønhøj Strand, der ligger ca. 10 km fra Løkken og 15 km fra Blokhus, hvor vi – otte mennesker fordelt på tre generationer – har indlogeret os i en lejlighed på 100 kvm.

Inden for en radius af 500 meter har vi stranden og Vesterhavet, badeland, minigolf-, fodbold-, beach volley-bane, hal med badmintonbaner og et stort kuglelegeland.Egerntårnet på 11 meter i Fårup-Sommerland kan godt få det til at kilde i maven. Foto: Maria Kramer
Egerntårnet på 11 meter i Fårup-Sommerland kan godt få det til at kilde i maven. Foto: Maria Kramer


Det er i særdeleshed noget, der falder i de mindstes smag.

I virkeligheden ville de fleste børn vel kunne nøjes med at udforske legepladser, vandland og strand, men for de voksnes skyld bliver der også lagt vægt på udflugter væk fra feriecentret.

Blandt andet går turen til Lønstrup, der også kaldes kunstens by, fordi her er et stort udvalg af kunstnere og kunsthåndværkere.

Går du fra centrum og op i klitterne, har du, hvis vejret er med dig, en fantastisk udsigt til det imponerende Rubjerg Knude Fyr – og ikke mindst Vesterhavet, der på blæsende dage, på en og samme tid, er skræmmende og fascinerende.

Helt ude i skoven
Et besøg i det vestlige Nordjylland med børn bør også indebære en tur til Fårup Sommerland, der har tilnavnet ’helt ude i skoven’.

Forlystelsesparken ligger i et fredfyldt skovområde og fylder sammenlagt intet mindre end 55 fodboldbaner. Her kan du roligt få en hel dag til at gå.Selv voksne kan få prøve kræfter med trampolinerne i Dayz Grønhøj Strand. At dømme efter billedet er det rigtig sjovt. Foto: Maria Kramer
Selv voksne kan få prøve kræfter med trampolinerne i Dayz Grønhøj Strand. At dømme efter billedet er det rigtig sjovt. Foto: Maria Kramer


Om du er til fart og spænding eller fysisk udfoldelse er sådan set ét fedt, for der er mange forskellige muligheder for at få stillet den eventyrlystne sult.

Når den rigtige sult så melder sig, har du flere forskellige restauranter at vælge imellem. Men du kan også medbringe din egen mad, som du kan grille på de store fællesgriller, der er at finde flere steder i sommerlandet.

Se solen gå ned
Den historiske sult kan stilles på blandt andet Børglum Kloster, hvor Stygge Krumpen var den sidste katolske biskop fra 1519 til 1536.

Nogle vil nikke genkendende til historien om klostret og biskoppen fra TV2-julekalenderen ’Ludvig & Julemanden’ fra 2011, og det har da også en prominent betydning på stedet, hvor dekorationer og rekvisitter er udstillet.

Related content

Den bedste måde at afslutte en dag på farten i det nordjyske på er ved at tage familien under armen og gå de ti minutters tid fra feriecentret til stranden. Du skal nemlig ikke snyde dig selv for solnedgangen .

Den byder på et af de mest fantastisk syn over Vesterhavet, du kan finde i Danmark.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen