Fire fredfyldte småøer i Danmark

Læsø, Samsø og Anholt kender du sikkert allerede, men der er masser af andre ø-feriebud blandt Danmarks knap 450 øer

Foto: Flickr/neil_hester
Foto: Flickr/neil_hester

Strynø

På trods af sin beskedne størrelse (cirka fem km2) bor der omkring 200 mennesker på den forholdsvis flade sydfynske ø, Strynø. Der er en færgeoverfart fra Rudkøbing på Langeland, hvoraf rejsetid- en er på 29 minutter. Flere spisesteder holder åbent i sommerperioden, og der er nok med overnatningsmuligheder i de forskellige ferielejligheder, sommerhuse eller på teltpladsen.

Det skal du se
Læg vejen forbi Øhavets Smakkecenter, der tilbyder ø-vandringer, naturvejledning og ture i havkajakker og smakkejoller (traditionelle joller).

Læs mere på strynoe.dk

Se også: Amerikansk model taber sit kæreste eje i vandet – delfin henter det

Venø

 

I den vestlige del af Limfjord- en ligger 6,4 km2 store Venø. Naturen er overraskende afvelsklende på trods af øens størrelse, og her er alt fra grønne marker til stejle skrænter og tætbeplantede skovområder. Selv om Venø har en købmand, handler de fleste af øens cirka 185 beboere i Struer inden afgang. Færgeforbindelse fra Kleppen ved Struer med en overfartstid på sølle to minutter.

Det skal du se
Spis middag på den lokale kro, og besøg Danmarks mindste kirke. Der er også et rigt fugle- og dyreliv i området nær fuglereservatet Nørskov Vig.

Læs mere på venoe.dk

Se også: Hipster-hadere angreb café under demonstration

Lyø

Foto: Flickr/Henning Leweke
Foto: Flickr/Henning Leweke
 

Ikke langt fra Strynø ligger Lyø, der er omkring seks km2 stor. Lyø by er en af de bedst bevarede landsbyer i Danmark, og du lever dig hurtigt ind i livet, som det var engang, når du bevæger dig ned ad de smalle gader mellem bindingsværkshusene. 'Solen skinner mere på Lyø', lover de. Om det holder, kan Ferie ikke love, men øen er helt sikkert et besøg værd. Færgeforbindelse fra Faaborg på cirka 40 minutter.

Det skal du se
Læg vejen forbi Søfartsmuseet, eller tag på en guidet tur i hestevogn, hvor du kan blive klogere på øens historie og samtid.

Læs mere på lyø.dk

Se også: Fynske efterårsfristelser

Tunø

Foto: Flickr/Jon Lindstorff Larsen
Foto: Flickr/Jon Lindstorff Larsen
 

Mellem Samsø og Jylland ligger Tunø, der breder sig over 3,5 km2. Mest bemærkelsesværdigt er nok, at øen er bilfri. For at komme til øen skal du med færgen fra Hou på Jyllands østkyst, hvilket tager omkring en time. Der kommer en del turister i sommerperioden, blandt andet for at se og opleve naturen på øen. Gæster, der ankommer i båd, kan lægge til i lystbådehavnen.

Det skal du se
Besøg musikfestivalen i juli måned, eller tag på en guidet tur med en tunøboer, som kan vise dig rundt på den bakkede ø.

Læs mere på tunoeturist.dk

8 kommentarer
Vis kommentarer