Annonce:
Annonce:

Flere vilde heste i det vestjyske

En flok forhåbentlig græsglade heste skal give en hjælpende hov til planter, insekter og krybdyr i vestjyske naturområder

Man kan allerede støde på vilde heste i Husby Plantage. Arkivfoto: Naturstyrelsen
Man kan allerede støde på vilde heste i Husby Plantage. Arkivfoto: Naturstyrelsen
Annonce:
Følg Ferie

Tager man ud i den vilde klitnatur ved Vestkysten, kan man fremover støde ind i to flokke af hårdføre heste, som for nyligt blevet sat ud i naturen omkring Klitmøller og Husby.

Hestene skal være med til at give en rigere natur og ny viden om græsningens effekt på omgivelserne.

Det oplyser Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Hestene er af racen konik, exmoor og shetland og skal græsse året rundt i naturområdet Trøjborg syd for Klitmøller i Thy i et samarbejde med Nationalpark Thy og Thisted Kommune. I Husby Klitplantage ved Holstebro i Vestjylland, der også er kommende naturnationalpark, kommer hestene også ud sammen med en flok stude.

Annonce:

Tanken bag de græssende heste er, at der skal skabes en mere naturlig dynamik og en forbedring af forholdene for en lang række lys- og varmekrævende planter, insekter og krybdyr, herunder markfirben, klokke-ensian, ensianblåfugl og klitperlemorssommerfugl.

- Vi har mange års erfaring med helårsgræsning, og med det her projekt kommer vi et spadestik dybere. Projektet skal være med til at gavne den unikke natur i Nord- og Vestdanmark, og samtidig kan projektet give os værdifuld viden om effekterne af helårsgræsningen, siger Signe Nepper Larsen, som er vicedirektør i Naturstyrelsen,

- Vi ved, at mange insekter har brug for bare sandflader til at søge føde og lægge æg. Denne viden skal også bruges i forvaltningen af de kommende naturnationalparker og andre steder, hvor vi har lysåben natur, siger hun.

Desuden skal det undersøges, hvilken betydning helårsgræssende dyr kan have for områdets friluftsliv.

Annonce:

- Ligesom vi har brug for mere viden om påvirkningen af næringsfattig natur ved helårsgræsning, har vi også brug for at blive klogere på, hvordan indhegnede områder med græssende dyr kan fungere parallelt med friluftsliv.

- Vi har oplevet en god og konstruktiv dialog med lokale borgere, foreninger og besøgende, og det er vigtigt for os fortsat at sikre en god adgang til den unikke danske klitnatur, siger Signe Nepper Larsen.


Med stadigt stigende temperaturer kan vi forvente mange flere myg på vore breddegrader de næste år. Og de kan bringe nogle ganske alvorlige sygdomme med sig.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: