Hammerslag-vært kom til at spise farlig pille på Sri Lanka

DR-programmet Hammerslags nye, høje vært, Christian Degn, har rejst en del, og på Sri Lanka lærte han blandt andet, at man ikke skal spise hvad som helst

Christian Degn elskede at rejse i Sydamerika. Her står han ved vandfaldet Iguazu i Argentina. (Foto: Privat)
Christian Degn elskede at rejse i Sydamerika. Her står han ved vandfaldet Iguazu i Argentina. (Foto: Privat)

- Hvor gik din sidste rejse til?
- Jeg var simpelthen så heldig at komme til Argentina i februar, hvor jeg rejste med en god ven. Det har længe været en drøm at komme dertil.

- Jeg har altid rejst meget i Spanien og Cuba og har altid været glad for spansk kultur. Den minder meget om den danske ved at være så afslappet. Jeg begyndte faktisk til spanskundervisning, og mange på kurset havde et ønske om at tage til Argentina, og jeg tænkte, at der måske var noget, jeg manglede at se.

- Men det mest fantastiske var slet ikke Argentina. I løbet af de knap tre uger, vi var af sted, nåede vi også at tage til Brasilien. Rio var meget sjovere end Argentina – der er simpelthen fantastisk. Jeg følte, at det var Sydamerikas metropol. Folk var glade, der var liv i gaden og god mad. Og så er der to fede strande, Ipanema og Copacabana, midt inde i byen.

- Hvor går den næste rejse til?
- Det er faktisk ret afhængigt af, hvad vennerne vil. Jeg rejser næsten kun med venner, medmindre jeg selvfølgelig har en kæreste, for så rejser jeg med hende.

- Jeg har ingen store rejser planlagt inden for den nærmeste fremtid. Jeg ved dog med sikkerhed, at jeg skal besøge tre festivaler med vennerne til sommer: Musik i Lejet, Roskilde og Smukfest.

- Så har jeg også snakket med en ven, som har familie i Bayern, så der overvejer jeg også at tage hen i år.

- Det kan være, at jeg bare skal nyde København og det gode vejr. Der er jo en grund til, at det er blevet kåret som en af de dejligste byer.

- Hvad er din drømmedestination?
- Det må næsten være Japan. Jeg har ikke været ret meget i Asien, så jeg tænker, at Japan må være et godt sted at begynde. Jeg er ret fascineret af deres mad og designkultur.

- Jeg elsker ramen, og uden at jeg har undersøgt det særligt meget, synes jeg for eksempel, at de laver nogle ret vilde bygninger. Det er ren nysgerrighed, der driver drømmen. Så jeg begynder i Japan, og så må tiden jo vise, om jeg får mod på at se mere.

- Har du erfaringer fra dine rejser, som du vil dele?
- Pas på med at bruge malariapillerne, som de deler ud af på reservaterne.

- Da jeg var på Sri Lanka engang, blev jeg tilbudt en malariapille. Og som den jyde, jeg nu er, tog jeg selvfølgelig imod pillen, selvom smittefaren i virkeligheden ikke var særligt stor.

- Jeg blev tilbudt en pille af to pool-boys, og den var kæmpestor. Jeg kunne mærke den synke hele vejen ned, og så smagte det som at stikke en Wunderbaum ned i halsen. Jeg kunne bare mærke, at det var forkert, så jeg spurgte, hvad der var galt med pillen. De spurgte mig: 'You ate it?'

- Pillen var beregnet til en maskine, der udsender dampe, som afværger myggene. Jeg læste bagefter, at hvis jeg ikke allerede var besvimet, skulle jeg skynde mig at ringe efter en ambulance. Det gjorde jeg, og bagefter lå jeg på alle fire ude på toilettet og forsøgte at kaste pillen op.

- Jeg havde en srilankansk taxachauffør stående over mig, der aede mig i nakken og en anden, der lå under mig og pressede mig på maven for at få pillen op.

- Så kan man lære ikke at spise malaria-'pillerne' i udlandet. Sikke en bonderøv!

10 kommentarer
Vis kommentarer