I den jyske natur

Bævere, biking og masser af bålpladser til fri afbenyttelse – de jyske skove er fyldt med oplevelser for naturelskerne og for dem, der elsker løb, cykling og alverdens aktiviteter på vand

(Foto: Rasmus Møller Jensen)
(Foto: Rasmus Møller Jensen)

14,1 procent af Danmark er dækket af skov, og vi danskere er vilde med det – faktisk så meget, at de danske statsskove, ifølge Naturstyrelsen, sidste år havde mellem 40 og 50 millioner besøg.

I Jylland er der også masser af skove, som byder på oplevelser for enhver smag.

Blomster og kanoner. Natur og historie i forening på Fredericias velbevarede fæstningsvolde. (Foto: Ole Olsen, Fredericia Kommune) Danmark Gratis glæder i fæstningsbyen  

Både til dem, der higer efter anstrengende sportsaktiviteter, og til dem, som foretrækker mere afslappende naturoplevelser, der giver jord under neglene og gran i håret.

– Det er en nydelse for sjælen at tage i skoven. Man får slappet af og gearet ned, uanset om man er den rolige skovvandrer, der vil nyde stilheden, eller den aktive, som vil have adrenalinen til at pumpe i kroppen, fortæller Leif Lyngsø, der er skovfoged ved Naturstyrelsen Himmerland.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
 

1 kommentar
Vis kommentarer