Masser af sjov i efteråret

Danmark er fyldt med efterårsoplevelser og -aktiviteter for hele familien - lad dig inspirere her

Foto: Flickr/Phillipe Put
Foto: Flickr/Phillipe Put

Selv om efteråret er den tid på året, hvor solskin bliver til blæst og regn, er der alligevel masser af aktiviteter og oplevelser rundt om i landet, hvor du kan nyde den friske efterårsluft. Men skulle vejret blive for trist, er der også masser af indendørs aktiviteter at give sig til for hele familien. Læs med her.

 

Sjælland og øerne

Gå på æblerov
Danske efterårsæbler er nogle af de bedste æbler i verden. Det synes de også på Ærø, hvor de for 14. år i træk holder Æblets dag på Dybvig Havn på Fejø. Der vil være masser af boder og frugtkage- og mostkonkurrence med efterfølgende auktion. I kan også møde en ægte æbledoktor.

Dato: 10. oktober, kl. 10.00-16.00

Pris: Gratis

Se mere på visit-fejoe.dk

 

Blæret bevægelse
Hvis I trænger til at være aktive, skal I kigge forbi Experimentarium City på Papirøen, der afholder workshops i parkour. Her kan I lære vilde tricks og få inspiration til sjov bevægelse i hverdagen. Parkour kan dyrkes alle steder og handler om at komme fra et sted til et andet på den mest effektive og hurtige måde udelukkende ved brug af kroppen. Der er udfordringer for både børn og voksne.

Dato: 10. til 18. oktober, kl. 11.00-16.30

Pris: Gratis deltagelse i Parkour. Entre koster 160 kr. for voksne og 105 kr. for børn.

Se mere på experimentarium.dk

 

Kongen holder festival
På Kronborg inviteres alle til fest, når der afholdes Renæssancefestival hele efterårsferien på Kronborg. Her kan I både møde hekse, handlende fra hele verden og en enerådig konge. Heldigvis har kongen befalet, at der skal være masser af aktiviter for børn, så der er både bueskydning, soldaterskole, renæssancekøkken, gøgl og galskab for alle.

Åbent: Søndag til lørdag i uge 42, kl. 10.00-17.00

Pris: 125 kroner for alle over 5 år. Familiebillet (fem personer) 450 kroner

Se mere på kronborg.dk

 

Golf med frisbee's
Frisbeegolf er en anderledes og underholdende aktivitet. Det spilles på en golflignende bane med specielle frisbees i stedet for køller og golfkugler. Golfhullet er udskiftet med en speciel kurv, som fritsbee'en skal lande i. På Golf & Fun Park i Væggerløse på Falster har de en bane med 18 huller – eller kurve – og der er forskellige startsteder, så alle, uanset niveau, kan spille mod hinanden.

Dato: Alle dage, undtagen tirsdag, kl. 11.00-17.00

Pris: Voksne 75 kroner, børn 5–13 år 55 kroner

Se mere på golffunpark.dk

Lad (u)hyggen sprede sig

Fyn

Vær kreativ på Kulturmaskinen
Besøg et af værkstederne på Kulturmaskinen i Odense, hvor I kan udfolde jeres kreative evner i enten smykkeværkstedet, tekstilværkstedet, lerværkstedet eller i det mediegrafiske værksted. Der er udstyr til rådighed, men man skal selv medbringe materialer.

Åbent: Mandag til torsdag i alle uger, kl. 11.00-21.30

Pris: 20 kroner pr. dag plus timepriser for maskinerne, fra 5 kroner for en time

Læs mere på kulturmaskinen.com

 

Alfer og riddere på Egeskov
Der er en væld af aktiviteter på programmet i efterårsferien på Egeskov Slot. Her kan børn blive forvandlede til rigtige riddere og prinsesser og høre fortællingen om det fine alfepalads, hvor alfedronningen Titania bor med sine syv prinser og prinsesser. I kan også få en tur i hestevogn og bage snobrød på bålpladsen.

Åbent: Mandag til fredag i uge 42, kl. 10.00-17.00

Pris: Voksne 180 kroner, børn 95 kroner

Læs mere på egeskov.dk

 

Oplev naturhistorien på en ny måde
Naturama i Svendborg er et oplevelsescenter for moderne naturhistorie. Her er rig mulighed for at komme helt tæt på både fortidens og nutidens dyr. Eksempelvis kan du opleve et 16 meter langt hvalskelet i udstillingen 'Havets kæmper' og se tro kopier af nordiske pattedyr, der er iscenesat med imponerende lyd og lys. Der er daglige rundvisninger i udstillingerne.

Åbent: Mandag til søndag, kl. 10.00-16.00, i efterårsferien kl. 10.00-17.00

Pris: Voksne 110 kroner, børn 0-17 år er gratis, i efterårsferien koster voksne 140 kr, børn er gratis

Læs mere på naturama.dk

 

Eventyrlige oplevelser
Gå på opdagelse i historier om konger, magt og krig på Nyborg Slot. Stedet har en lang historie, og der er nok af fortællinger og historier. I efterårsferien kan I komme med på skattejagt, indrette jeres egen zoo med dyr og væsner fra fantasiens verden og få svar på, om sår kan heles med edderkoppespind, når I udforsker skrøner og overtro om sygdomsbekæmpelse.

Åbent: Tirsdag til søndag i efterårsferien, kl. 11.00-15.00

Pris: Voksne 40 kroner, børn gratis

Læs mere på nyborgslot.dk

 

Jylland

Det Magiske Fortælletæppe, ARoS
Kom med kunstguiderne på det persiske Fortælletæppe til spændende steder. Turen går rundt til forskellige kunstværker, der byder på mange historier og fortællinger. Fortælletæpper er for de mindste børn i alderen 3 til 7 år (og deres forældre). En tur varer cirka 30 minutter.

Åbent: Hver søndag i lige uger kl. 14.30

Pris: Børn 25 kr., voksne betaler almindelig entré til AroS, 110 kroner

Læs mere på aros.dk

 

Bag tremmer
Verdens største fængselssamling finder du på Horsens Statsfængsel. Her kan I opleve det gamle fængsel, og på en tur gennem de historiske bygninger få et indblik i mere end 150 års fængselshistorie. I kan blive guidet af en tidligere fange eller ansat, både gennem lyd og film.

Dato: Tirsdag-søndag, alle uger, kl. 10.00-17.00

Pris: Børn under 17 er gratis. Voksne koster 95 kroner

Se mere på faengslet.dk

 

Sort Sol
Op mod én million fugle samles i september og oktober for at gøre klar til træk. Lige før stærene går ned på jorden for natten, tegner de store flokke fascinerende mønstre på himlen – det man kalder ’sort sol’. De største flokke kan I opleve ved Vadehavet – enten ved Tøndermarsken, Ballummarsken eller Ribemarsken.

Dato: Alle dage omkring solnedgang

Pris: Gratis

Se mere på nationalparkvadehavet.dk

 

For slikmunde
Et besøg på et Bolchekogeriet i Skagen er for både store og små. I kan smage søde sager, lave bolcher, slikkepinde og høre historier om, hvornår man begyndte at spise bolcher i Danmark.

Dato: 15. oktober, kl. 11.00

Pris: 20 kroner

Se mere på bolcheriet.dk