Naturens pragtfulde skattekiste

I efteråret bliver naturen magisk gylden - her er fem forskellige oplevelser i den

Foto: Flickr/Kurt Bauschardt
Foto: Flickr/Kurt Bauschardt

Holder hele familien efterårsferie, og har I dermed masser af tid til familiært samvær, byder den danske natur på et væld af gode oplevelser, som kan ryste jer ekstragodt sammen – det er bare om at hoppe i overgangsjakken og de praktiske sko, måske pakke et halstørklæde med og så ellers komme ud og udnytte mulighederne i den friske danske efterårsluft. Og husk at nyde årstidens gyldne farvespil, mens I er der.

Rundt om i hele landet er der aktiviteter tilpasset alle familiens medlemmer, uanset om I er til fart og spænding, udflugter til vands eller bare gerne vil nyde naturens ro.

Her er fem bud på naturoplevelser i efterårsferien.

 

En himmelseng i trækronerne

Hvorfor overnatte på et hotelværelse, når man kan gøre det i naturen.

På Hindsgavl-halvøen ved Middelfart kan du overnatte i naturen – endda i ti meters højde. I trætoppene er der nemlig indrettet hængekøjer, hvor hele familien kan overnatte.

Her kan I mærke vinden, høre bladende rasle og dufte træerne, og med udsigt til skoven og Lillebælt er det sand idyl at lægge sig til rette i hængekøjen.

I er naturligvis spændt forsvarligt fast i en sikkerhedsline for at sikre, at I ikke falder ud af køjen i søvne. Køjen kan pakkes ind i et telt eller et myggenet.

Tidspunkt: 15.00 til 9.00 næste dag.

Pris: 1400 kr. pr. person inklusiv alt udstyr.

Læs mere på lillebaelt-waters.dk

 

Se også: Masser af sjov i efteråret  

På ekspedition til fortiden

Foto: Flickr/News Oresund
Foto: Flickr/News Oresund
 

Møns Klint er et enestående naturområde på det sydlige Møn og en oplevelse, der byder på dramatisk natur og muligheden for at komme mange millioner år tilbage i tiden.

I efterårsferien kan I tage med naturvejledere fra Geocenter Møns Klint på ekspedition til gamle dage og få indblik i fortiden. I kan se og høre, hvordan Møns Klint blev til, opleve plante- og dyrelivet og måske finde gamle fossiler. På klinten kan man nemlig finde et 70 millioner år gammelt fossil, hvis man har skarpe øjne og god tålmodighed.

Tidspunkt: 10.00-17.00 hele uge 42.

Pris: Voksne 120 kr. Børn 3-11 år 80 kr., som også giver adgang til Geocenter Møn

Læs mere på moensklint.dk

 

Pandekager og bål

Foto: Flickr/Thomas Angermann
Foto: Flickr/Thomas Angermann
 

I Enghave Dyre- og Naturpark i Vejle kan du hver eftermiddag i efterårsferien bage lækre pandekager over bål, som familien kan nyde sammen i havens grønne omgivelser.

Parken er et 60.000 kvadratmeter stort naturområde med aktivitetsmuligheder for både børn og voksne, og der bor også både geder, æsler og heste, som familien kan hilse på.

Har I lyst, kan I desuden være med til at fodre dyrene, tage en ridetur på en af Enghavens ponyer eller kæle med de små kaniner og lidt større marsvin.

Tidspunkt: Mandag til søndag, 14.00-15.00. Parken har åben fra 9.00-17.00

Pris: Voksne 100 kr. Børn 3-12 år 50 kr.

Læs mere på enghave-naturpark.dk

 

Til vands

Foto: Flickr/Varde Kommune
Foto: Flickr/Varde Kommune
 

Man behøver ikke være specielt søstærk for at besøge Nationalpark Vadehavet. Man kan nemlig komme langt ud på havet i et par gummistøvler – hvilket er lidt af en oplevelse.

Ved Vadehavet ligger Vadehavscentret, som tilbyder et hav af aktiviteter, hvor I kommer tæt på både natur, dyr og vand. Der afholdes dagligt naturskole, hvor I kan lære om det usynlige liv i Vadehavet, når der kigges nærmere på alger og vandmænd.

I kan også komme med på sælsafari, på østerstur og på opdagelse på havbunden.

Tidspunkt: Der er Naturskole dagligt fra 10.00-12.00, tjek hjemmesiden for øvrige aktiviteter

Pris: Fra 50 kr. afhængig af aktivitet

Læs mere på vadehavscentret.dk

 

Store rovfugle

Foto: Flickr/Oliver Hallmann
Foto: Flickr/Oliver Hallmann
 

Lidt uden for Fredensborg i Nordsjælland ligger Falkonergården – en gammel, stråtækt gård, som huser store rovfugle som falke, høge og ørne.

Her kan I opleve rovfugle-show med forskellige af gårdens rovfugle – fra den lille amerikanske tårnfalk som vejer bare 100 gram til de store russiske steppeørne, der har et vingefang på op til to meter.

De klassiske store falke og de amerikanske musvåger deltager også i imponerende show, hvor de viser deres jagt- og flyvefærdigheder frem.

Tidspunkt: Der er rovfugleshow på Falkonergården hver dag i uge 42 kl. 15.00

Pris: Voksne 100 kr. Børn 4–12 år 80 kr.

Læs mere på falkonergaarden.com

1 kommentar
Vis kommentarer