Påskehygge med børnene

Guide: Påskeferien står for døren, og det er endnu en gang tid til gode frokoster, afslapning og sjov med børnene. Læs her, hvad I kan lave, når I ikke guffer sild og frikadeller i jer

Over det meste af landet kan du tage ungerne med på oplevelse og eventyr i påskeferien, og der er naturligvis også rig mulighed for at male æg. Foto: Colourbox
Over det meste af landet kan du tage ungerne med på oplevelse og eventyr i påskeferien, og der er naturligvis også rig mulighed for at male æg. Foto: Colourbox

Sjælland

Skattejagt på Frilandsmuseet
På herregården i den nordlige del af Frilandsmuseet er man allerede i gang med at forberede sig til påsken. Her serverer man ganske bestemte retter som i gamle dage. Du kan f.eks. smage nikålssuppe og skidne æg. Der er også skattejagt for børnene, som skal hjælpe med at finde de forsvundne sparegrise med penge til påskeæggene.

Der er præmier til de heldige vindere. Børn og voksne har også mulighed for at hilse på gårdens mange dyr.

Hvornår: 2. til 6. april, kl. 10-16.

Pris: Gratis entré.

Læs mere på natmus.dk

 

Se også: Tarzansving i køkkenet og rodeo-ræs i stuen

 

Afrikansk dans på Dansekapellet
Slå dig løs til lyden af afrikanske toner og rytmer. Den karismatiske danser og musiker Michael Domfeh fra Ghana byder op til dans og udfoldelse på Dansekapellet nær Bispebjerg Torv i København.

Hvornår: 2. april, kl. 16-16.45.

Pris: Gratis entré.

Læs mere på bornibyen.dk

 

Byg et hjem i et påskeæg
Tag til en familieworkshop i Dansk Arkitektur Center i påsken og slip kreativiteten løs. Her skal du udforske påskeæggets form og bygge små legehuse i ægget. Det kræver ingen viden om modelbyggeri for at deltage i workshoppen, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Hvornår: 28. marts til 6. april, kl. 11-14.

Pris: Entré 100 kr.

Læs mere og tilmeld jer på dac.dk

 

Påskeloppemarked i Forum
Loppemarkeder er altid hyggelige, og i påskeferien kan du finde et imponerende et af slagsen i Forum. Tag på opdagelse i udvalget af antikviteter og genbrug i hjertet af København.

Hvornår: 2. til 3. april, kl. 10-16.

Pris: Børn gratis, voksne 40 kr.

Læs mere på forumcopenhagen.dk

 

Påskeleg i Hørsholm
Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum inviterer børn og voksne på traditionelle påskeaktiviteter i ferien. På påskeværkstedet kan du klippe gækkebreve og lave påskepynt, og i haven kan du og resten af familien spæne om kap med æg.

Hvornår: 2. til 3. april, kl. 11-15.

Pris: Børn gratis, voksne 70 kr.

Læs mere på jagtskov.dk

***

Fyn

Påskedage på Borgmestergården i Nyborg
På det levende museum Borgmestergården i Nyborg, kan du trille påskeæg, lave smukke æggekreationer eller tage på en påskeskattejagt.

Hvornår: 30. marts til 1. april, kl. 11-15.

Pris: Gratis.

Læs mere på ostfynsmuseer.dk

 

Påskemarked i Otteruphallen
Gør en god handel ved det traditionelle påskekræmmermarked i Otteruphallen. Her kan du købe alt fra påskepynt til friskrøget fisk.

Hvornår: 2. april, kl. 10-17.

Læs mere på otterup-hk.dk

 

Påskeafslapning på Ærø
Tag fiskestangen med eller gå en tur langs kysten og det bakkede landskab på Ærø. Afslut dagen med en påskemiddag eller et besøg på et af de mange loppemarkeder. Og 4. april kan du tilmed opleve en af årets vigtigste traditioner på Ærø, hvor man koger æg langs strandene. Der arrangeres påskebusser fra København, hvis du ønsker at tage en miniferie på Ærø i ferien.

Hvornår: Hele påsken.

Læs mere på ærø.dk

***

Jylland

Påske i Den Gamle By
I Den Gamle By i Aarhus kan du opleve en helt særlig påskestemning. Her kan du male påskeæg, klippe gækkebreve, lave bolsjer og tage på en skattejagt for hele familien. Du vil også kunne møde traditionelt udklædte tjenestefolk, herskaber og gårdskarle, som gerne fortæller om livet i de gode gamle dage.

Hvornår: 28. marts til 6. april, kl. 10-17.

Pris: Gratis entré for børn og voksne. Det koster 20 kr. at deltage i skattejagten.

Læs mere på dengamleby.dk

 

Tag på skattejagt på en Segway
Brug en af påskedagene på en rullende oplevelse. I Aarhus kan du nemlig opleve verdens største indendørs Segway-bane, SegWorld. Inden du begiver dig ud i Segwayens verden, får du naturligvis en grundig introduktion til det banebrydende køretøj. Når du føler dig tryg, kan du tage på skattejagt i den 6000 m2 store hal.

Hvornår: Alle dage i påsken.

Pris: 350 kr. for skattejagt-pakken, inkl. 45 minutters kørsel på Segway, en sodavand eller øl, SegWorld-handsker og en skattejagt med mulighed for at vinde præmier.

Læs mere på segworld.dk

 

Lav en påskekylling i glas
I Sindal i Nordjylland ligger Glasstuen, hvor du i påskeferien har mulighed for at prøve kræfter med glaskunsten. Lav for eksempel din egen påskekylling i glas, som du kan tage med hjem bagefter.

Hvornår: 1. til 3. april, kl. 10.30-17.

Pris: Gratis, tilmelding kræves.

Læs mere på glasstuen.dk

 

Musik, leg og loppemarked
Herning og omegn har en stolt tradition for at fejre påsken. Igen i år er der masser af aktiviteter at tage sig til. Mange af dagene vil der være live musik, blandt andet i form af Wafande og de andre gutter fra Donkey Roadshow. Derudover vil programmet være pakket med klassiske påskeaktiviteter, som æggeløb, klipning af gækkebreve og den lokale tradition æggetrantning, hvor deltagerne skal konkurrere om, hvem der kan trille et æg længst.

Hvornår: 28. marts til 6. april, kl. 8-sent.

Pris: Hovedsageligt gratis.

Læs mere på visitherning.dk

 

Klassisk påskehygge i Ribe
Hvorfor er det egentlig, vi fejrer påsken? Det svarer Museet Ribes Vikinger på. Få mere at vide om historierne bag påsketraditionerne og påsken generelt. Du kan selvfølgelig også dekorere påskeæg og klippe gættebreve.

Hvornår: 31. marts til 2. april, kl. 12.30-15.30.

Pris: 30 kr. for materialer.

Læs mere på ribesvikinger.dk

***

Bornholm

Påskefest i Hasle
Der er lagt op til et brag af en påskeuge, når Hasle igen i år byder påsken og foråret velkommen. Dagene i påskeugen er fyldt med forskellige aktiviteter lige fra store påskemarkeder til minigolf og påskeløb.

Hvornår: 28. marts til 6. april, ca. kl. 9-17.

Pris: Aktiviteterne er hovedsageligt gratis.

Læs mere på paaskeihasle.weebly.com

 

Æggepetanque på NaturBornholm
På oplevelsescenteret NaturBornholm kan du få lov at mærke varmen og de små dun fra en levende kylling. I løbet af dagen vil der være andre aktiviteter, blandt andet skal der spilles æggepetanque, hvor du kaster med sten efter rå æg.

Hvornår: 29. marts til 6. april, kl. 10-17.

Pris: Entre barn/voksen 60 kr. / 120 kr.

Læs mere på naturbornholm.dk

 

Dyk ned i fortiden i påsken
Bornholms Middelaldercenter tilbyder rundvisninger på Hammershus i hele påskeugen. Den guidede tur foregår omkring den gamle borg. Få et nærmere indblik i Hammershus, og de mange skrøner og historier, som omgiver middelalderborgen – fortalt af en formidler klædt i middelalderdragt.

Hvornår: Fra mandag d. 30. marts – tirsdag d. 7. april, kl. 13:00 – 14:00

Pris: Barn/voksen 15 kr. / 30 kr.

Læs mere på bornholmsmiddelaldercenter.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere