Rekordmange tyskere lejer sig ind i danske sommerhuse

Aldrig har der været større rift om danske feriehuse til leje end i år. Og allerede nu er der foretaget masser af bookinger til næste sommer. Tyskerne er vendt tilbage

Der er stor efterspørgsel efter danske sommerhuse, som især tyske turister ønsker at leje. Foto: Flickr/Henrik Dreisler
Der er stor efterspørgsel efter danske sommerhuse, som især tyske turister ønsker at leje. Foto: Flickr/Henrik Dreisler
Følg Ferie

På en tur langs de vestjyske strande på en varm sommerdag vil man formentlig kunne støde på tyske turister.

Tyskerne er nemlig igen blevet glade for de danske sommerhuse og sandstrande, og allerede efter årets første syv måneder tyder alt på, at 2015 bliver et rekordår for dansk turisme - ikke mindst på grund af vore tyske besøgende.

Hvordan åbner man vinduet? Se flypassagerers dummeste spørgsmål  

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for sommerhusudlejninger i juli 2015, som viser, at 2015 foreløbig ligger 2,4 procent foran sidste år. 2014 var i forvejen det år med det højeste antal udlejede feriehuse nogensinde.

547.906 udlejede uger havde sommerhusejerne tilsammen sidste år. I år har der været booket 480.400 uger i danske sommerhuse til og med juli måned – og vi er derfor godt på vej mod nye rekorder.

Fremgangen kan mærkes
Den positive udvikling kan man mærke hos de danske sommerhusudlejere.

Hos Dancenter, der er en af markedets største formidlere af feriehuse, har de i 2015 haft en god sæson med flere udlejningsuger sammenlignet med 2014.

Her kan turister prøve labyrinten fra Ondskabens Hotel  

- Vi har haft en fin vækst sammenlignet med 2014. Både danske og udenlandske gæster er glade for de danske kyster, og så har vi haft nogle gode somre, som lokker turisterne til, siger Søren Lauersen, Salgs- og Marketingschef i Dancenter.

Også hos feriehusudlejningsbureauet Sol og Strand kan de mærke væksten,med en belægningsprocent, der er steget med 5,6 procent fra 2014 til 2015. Det er en stigning, der gavner lokalområderne, hvor turismeomsætningen stiger.

Faktisk er efterspørgslen nu blevet så stor, at mange turister må se sig om efter andre muligheder end de danske sommerhuse.

De tyske forbookinger er gået 15 procent frem på bare et år, fortæller Kaj Frederiksen fra udlejningsbureauet Sol og Strand. Foto: PR
De tyske forbookinger er gået 15 procent frem på bare et år, fortæller Kaj Frederiksen fra udlejningsbureauet Sol og Strand. Foto: PR
 

Kun omkring 40.000 af Danmarks 200.000 sommerhuse udlejes, hvilket slet ikke er nok. Det mener adm. direktør i Sol og Strand, Kaj Frederiksen, der oplever at måtte sige nej til mange turister, der drømmer om sommerhusferie i Danmark.

Se prisen: Her har de verdens dyreste hoteller  

 - Vi må desværre sige nej til mange – ikke mindst i juli måned, og det er vi naturligvis kede af. Derfor arbejder vi for at få flere til at leje deres sommerhus ud. Det handler om information om mulighederne, men det handler også om at arbejde for bedre rammebetingelser for sommerhusejerne, fx i form af højere skattemæssigt bundfradrag, siger han.

Danmark er trygt
Ifølge VisitDenmarks adm. direktør, Jan Olsen, er det især det tyske marked, der er skyld i den positive udvikling.

- Det er meget positivt, at vi igen i år har en markant vækst i de tyske turistovernatninger. Rejselysten er stor, og vi får godt fat i tyskerne med vores kommunikation om Danmark. Samtidig går det godt for den tyske økonomi. Beskæftigelsen er høj, og en række faggrupper har fået lønstigninger. Endelig betyder Danmark i mange tyskeres øjne tryghed, sikkerhed og samvær, siger Jan Olsen.

Og netop dette – at Danmark er et trygt sted at holde ferie i – bakkes op af direktør Kaj Frederiksen.

Lavprisselskab presser prisen i bund: Se hvor billigt du kan komme til USA  

- Vi er af den opfattelse – ikke mindst på baggrund af meldinger fra tyske rejsebureauer om tyske feriegæsters adfærd i 2015 – at tyskerne vælger de sikre feriedestinationer i disse år. Hertil hører Danmark så afgjort.

Regionen omkring Middelhavet, der traditionelt har tiltrykket rigtig mange tyske feriegæster vælges simpelthen fra, fordi de opfattes som mindre sikre. Bombeattentater i Nordafrika, sammenstød mellem kurdere og myndighederne i Tyrkiet og modsætningsforhold mellem Tyskland og Grækenland har efterladt tydelige spor, siger han.

Fremtiden ser lys ud
Også når man kigger frem mod næste sommer, ser det ud til, at udviklingen fortsætter. Feriehusudlejningsbureauet Sol og Strand har på nuværende tidspunkt 17,6 procent flere bookinger end på samme tidspunkt sidste år. Igen er det tyskerne, der står bag fremgangen.

- De tyske forbookinger er gået 15 procent frem på bare et år, siger Kaj Frederiksen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind