Saunagus for vikinger

På Kurhotel Skodsborg er både krop og sjæl renset efter en weekend med badning i Øresund, yoga og massage

Henning Larsen Architects har arbejdet med enkelthed, vand og lys i deres udformning af spabygningen. PR-foto
Henning Larsen Architects har arbejdet med enkelthed, vand og lys i deres udformning af spabygningen. PR-foto

Vi går ’all in’ på spa-konceptet på Kurhotel Skodsborg. Det handler ikke bare om at slappe af i et boblebad, men om velvære. Vi skal have en helhedsoplevelse – en helende oplevelse – hvor både krop og sjæl skal smøres, og hvor alle sanser skal stimuleres.

Vi starter med 50 minutters klassisk kropsmassage, og så er wellness-weekenden sparket i gang. En skydedør bliver åbnet, så vi kan tale sammen, mens vi bliver masseret, men der går ikke længe, før stilheden tager over, og vi synker ind i et andet bevidsthedsniveau, mens spændinger og småskavanker på yderst professionel vis bliver modelleret rundt.

Se også: Prøv kræfter med søfarten

 

Efterfølgende får vi serveret et glas vand og en udrensende drik, der består af æblejuice og spirulina-alger, og vi føler os virkelig sunde, mens vi indtager den mørkegrønne, lidt klumpede, men overraskende velsmagende drik.

Yoga for alle
- Helt ned i maven. Mærk, hvordan maven hæver sig, når du trækker vejret ind. Hvis du ikke trækker vejret dybt, er det ikke yoga, du laver, siger yogainstruktøren ubesværet fra sin stilling på måtten.

Vi er omkring 20 mennesker i alle aldre og former i det lyse rum, hvis ene langside udgøres af et enormt glasparti, der giver et stort lysindfald og et kig til skoven bag hotellet. Enden af rummet udgøres af et stort spejl, så man kan følge med i, om man nu også strækker benene nok og skyder bagdelen nok tilbage.

The Lobby er kurhotellets mere uformelle restaurant og bar. PR-foto
The Lobby er kurhotellets mere uformelle restaurant og bar. PR-foto
 

Det lader til, at de fleste er lokale, der er medlemmer af Skodsborgs fitnesscenter – og ikke weekendgæster som os, men selv om vi ikke er faste på holdet, kan vi sagtens følge med.

Holdsalen ligger inde i selve fitnesscenteret i samme bygning som spa-afdelingen, og hvis du står på en af cross-maskinerne eller løbebåndene, kan du kigge ned på det store bassin, der udgør spa-afdelingens hjerte. Dér må vi ned.

Varme oplevelser
Spa-afdelingen åbnede for knap to år siden i en ny og udvidet udgave i en tilbygning, som Henning Larsen Architects står bag. Alting står nyt, lækkert og stilrent. Der er ikke meget svømmehal over omklædningsfaciliteterne. Der er separate brusenicher med vandfalds-funktion, hvor du kan lade vandet fosse i en bred stråle ned over dig.

Her ses spa-afdelingens hjerte, hvor du bl.a. kan blive masseret af vanddysserne. PR-foto
Her ses spa-afdelingens hjerte, hvor du bl.a. kan blive masseret af vanddysserne. PR-foto
 

Vi lægger os i nogle undervands-liggestole med dysser, der giver en let massage i det kropsvarme vand. Derefter prøver vi det såkaldte sansebad, hvor du kan vælge en af de fire årstider ved at trykke på en knap, som aktiverer en række forskellige vanddysser, og her ’om vinteren’ kommer der kolde, dramatiske lyde og blåt lys, der spiller sammen med vandstrålerne (både kolde og varme), så både følesansen, høresansen og synssansen kommer i spil.

Se også: Danmarks vildeste vandrerute  

Vi bevæger os videre til et af dampbadene, og bagefter er det tid til Hot and Cold Showers. Herefter går turen rundt til de i alt 16 forskellige varme og kolde oplevelser, inden vi går i loungen, hvor der er vand, te og frugt.

Lys og luft
- Indianerne har ayahuasca-ceremonierne, og vi vikinger har saunagusen, siger værtinden med et glimt i øjet, mens hun med en stor træske hælder vand med en aroma af ylang-ylang og sort peber ned over de dampende sten i saunaen, der syder som en brændende varm grillpande.

Vores øjne er lukkede, for aromaen kan være hård ved øjnene, og desuden skal vi slappe helt af og mærke vores kroppe. Vejrtrækningen skal være dyb, og vi skal ikke trække vejret gennem næsen, da det er hårdt for slimhinderne.

'Slask', lyder det pludselig meget højt, og vi letter lidt forskrækket fra sædet. Værtinden har smækket et håndklæde hårdt mod loftet, så både aromaen og varmen bliver skubbet ud i resten af saunaen og over på os.

Fra terrassen til The Lobby kan du se ud på den klassiske søjlegang, der kendetegner kurhotellet. PR-foto
Fra terrassen til The Lobby kan du se ud på den klassiske søjlegang, der kendetegner kurhotellet. PR-foto
 

Det føles, som om vi sidder tæt på et bål, og derfor er der heller ingen, der bliver sure, da værtinden henter en spand med isterninger og begynder at hælde dem ud over os. Det er ikke så ofte, nogen slipper godt af sted med at smide isterninger i hovedet på folk, men her er det tiltrængt og værdsat, selv om de fleste alligevel hyler og hviner.

Iført grønne badetøfler og matchende badekåber trisser vi udenfor, krydser Strandvejen og går ud på badebroen. Det blæser frisk, og vinden er kold, men den indre varme er stadig så intens, at det ikke er svært at komme i.

Vandet er klart, og det ser faktisk endda tillokkende ud, og vi føler os struttende sunde, som vi svømmer rundt i det, men efter ganske kort tid føles tæerne lammede, så vi skynder os op og tilbage i saunaen.

Efter sådan en weekend er der blot tilbage at konstatere, at man sandelig får slappet af på næsten alle tænkelige måder på Kurhotel Skodsborg – og det kan varmt anbefales.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere