Sommerferie med sus i maven

Jylland er hjemstavn for nogle af landets bedste forlystelsesparker, der bestemt er et besøg med familien værd

Tag i Djurs Sommerland og risiker at blive våd. (Foto:  Djurs Sommerland)
Tag i Djurs Sommerland og risiker at blive våd. (Foto: Djurs Sommerland)

De varme sommerdage hører unægtelig sammen med et besøg til et af landets mange underholdende og prisvindende forlystelsesparker. Men hvad kan de jyske sommerlande og forlystelsesparker tilbyde i sommeren 2015? Ferie giver dig årets forlystelsesnyheder, der blandt andet byder på nye hæsblæsende rutsjebaner og verdens største Lego-model.

Den anderledes natur ligner nogle steder en kæmpestor vandpyt. (Foto: Johanne Trærup) Danmark Naturen i frit spil og eget tempo  

Faarup Sommerland

I skønne Nordjylland ligger Faarup Sommerland, der efterhånden har fået tilkæmpet sig en plads som et af de absolut bedste sommerlande i Danmark.

Faktisk kan den nordjyske forlystelsespark prale af at have vundet titlen som Nordens bedste sommerland hele to gange før.

Profil: Med en størrelse på hvad der svarer til 55 fodboldbaner, er der nok at boltre sig på i Faarup Sommerland.

Her er også rutsjebaner, hvor du ikke behøver at blive våd, men den primære attraktion er vandlandet, hvor man kan boltre sig i et væld af våde forlystelser.

Nyheder: To nye vandrutsjebaner står klar til indtagelse i 2015, Vandkanonen og Vandfaldet, der med garanti kan få pulsen op hos selv de mest garvede vandhunde og fartdjævle.

Pris: Entré: 265 kr. pr. person.

Læs mere på faarupsommerland.dk

Legoland

I Billund holder verdenskendte Legoland til, og det er en forlystelsespark, der har noget for enhver smag.

Her er alt fra rolige sejltur-forlystelser til de mindre børn til vilde rutsjebaner for vovehalsene – og måske også deres forældre. Tør du ikke – så meld dig som taskeholder.

Profil: Forlystelserne er delt op i temasektioner, der hver især tilbyder forskellige former for vilde og mindre vilde morskaber.

Og så er der forresten blevet brugt 65 millioner Lego-klodser til at bygge alle de mange modeller i Legoland.

Nyheder: I 2015 kan spændte børn og glade voksne opleve verdens største Lego-model i forlystelsesparken i Billund.

StarWars X-Wing, hedder den, og den er 13 meter lang og vejer 20 tons – den kan uden tvivl sætte trangen til lego-byggerier igang hos selv de mindst innovative.

Pris: Entré: fra 249 kr. pr. person.

Læs mere på legoland.dk

Djurs Sommerland

Nær Randers ligger Nordens største sommerland, Djurs Sommerland.

Her er over 60 forlystelser for små såvel som store legebørn, og sommerlandet er de seneste to år i træk blevet kåret til Nordens bedste af den svenske rejseside Barnsemester.

Profil: Forlystelserne spreder sig ud over otte temalande, der beskæftiger sig med forlystelser på både vand og land – heriblandt Danmarks hurtigste rutsjebane, Piraten. Det samlede areal svarer til 70 fodboldbaner, og det slår dermed alle andre nordiske sommerlande på størrelse.

Nyheder: I 2015 står et helt nyt temaland klar, Bondegårdsland. Her kan gæsterne opleve ti nye forlystelser, der primært henvender sig til familier, da der er forlystelser og opgaver, der skal løses og afprøves sammen.

Pris: Entré: 265 kr. pr. person.

Læs mere på djurssommerland.dk

Tivoli Friheden

I den sydlige del af Aarhus finder du Jyllands svar på københavnernes elskede Tivoli, Tivoli Friheden.

Forlystelsesparken ligger naturskønt i skoven, og de sælger sig selv ved både at have forlystelser og et solidt underholdningsprogram.

Profil: I Tivoli Friheden er der omkring 30 forskellige forlystelser, der alle kan afprøves, uden du bliver våd.

Om fredagen afholdes ’Fed Fredag’, der ligesom ’Fredags Rock’ i Tivoli i København inviterer til koncert hver fredag med nogle af Danmarks største navne.

Nyheder: Der er ingen nye forlystelser i Tivoli Friheden i denne sæson.

Men til gengæld kan besøgende gæster glæde sig til at opleve kunstnere som Medina, TopGunn og Kim Larsen fyre den af på scenen i løbet af de lyse sommeraftener.

Pris: Entré: 240 kr. m. turbånd (entré u. turbånd: 110 kr.).

Læs mere på friheden.dk

Jespershus Feriepark

I Nordvestjylland finder du Jespershus Feriepark, der adskiller sig fra resten af forlystelsesparkerne ved at være orienteret særligt mod børnefamilier og flere dages ophold.

Her overnatter gæsterne gerne et par dage i telt, feriehus eller indrettede hytter.

Profil: Du har næsten også brug for et par dage for at nå at opleve det hele i ferieparken.

Med et badeland, et legeland, en zoo, en 4D-biograf og meget mere er weekenden omme, før man får set sig om. Der er også flere aktiviteter for de voksne.

Nyheder: Der er ingen nye forlystelser i år, men traditionen tro er der masser af underholdning og fælles aktiviteter på sommerprogrammet. Det kan du læse mere om på hjemmesiden.

Pris: Entré: 189 kr. pr. voksen/159 kr. pr. barn under 12 år. Gratis, hvis du bor på feriecenteret.

Læs mere på jesperhus.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer