Terrorfrygt får dansk turisme til at boome

Terrorangreb, besværlige sikkerhedsprocedurer og forbedrede ferieforhold i Danmark får danskerne til at holde mere ferie herhjemme, mener ekspert

Både campingpladser, hoteller, vandrehjem og feriecentre har fået flere gæster de sidste par år. (Foto: Anthon Unger)
Både campingpladser, hoteller, vandrehjem og feriecentre har fået flere gæster de sidste par år. (Foto: Anthon Unger)

Tyrkiet, Egypten og Tunesien har længe været foretrukne feriemål for danskerne. Men voldsomme terrorangreb har efterladt turistmålene næsten øde, mens turismen i Danmark boomer.

2015 blev et rekordår for dansk turisme med 49,1 millioner overnatninger på hoteller, campingpladser, feriecentre og vandrehjem, hvilket er en stigning på over to millioner i forhold til året før.

- Med den usikkerhed, der er kommet på grund af terrorangreb på feriedestinationer ude i verden, så er der nogen, der ser det som en motivation for at blive hjemme. Sharm El Sheikh, Tunesien og Tyrkiet var meget populære, men nu er der flere, der bliver bekymret ved udsigten til at tage dertil, siger Jens Friis Jensen, der er lektor på RUC og ekspert i turisme.

Føler sig trygge herhjemme
Ifølge ham føler danskerne sig mere trygge i deres hjemland, og det er en af grundene til, at flere og flere vælger at holde ferie i Danmark.

Hos VisitDenmark er man glade for de mange ekstra turister.

- Som billedet tegner i øjeblikket, så bliver i år endnu bedre, fortæller direktør i VisitDenmark, Jan Olsen.

Selvom danskerne udgør en del af stigningen, så vælger flere og flere udlændinge også Danmark som deres foretrukne feriedestination.

- Det betyder rigtig meget for Danmark. Når man kan få turisme til at vokse, så skaber det beskæftigelse i hele landet, siger Jan Olsen.

Ferie i Danmark er in
Engang var ferie i Danmark ikke noget at blære sig med, men i dag mener Jens Friis Jensen, at kvaliteten er steget gevaldigt, og det har gjort det mere attraktivt.

Der er kommet flere muligheder, og kvaliteten af det, man kan opleve, er blevet bedre, siger lektoren, der blandt andet fremhæver Fårup Sommerland som et sted, der har udbygget de senere år.

Men danskerne holder også generelt mere ferie, fordi vi har fået flere penge mellem hænderne, siger Jens Friis Jensen. Han uddyber:

- Tendensen er generelt, at vi holder flere ferier. Ud over sommerferien tager flere danskere eksempelvis på forlængede weekender og små smutture.

16 kommentarer
Vis kommentarer