Vildt sjov vinterferie

Skolernes vinterferie er netop skudt i gang, og hvis du er bange for, at ungerne skal komme til at kede sig, er her et udvalg af spændende aktiviteter rundt om i landet for både store og små

I Odense ZOO kan du bl.a. møde pingvinerne i vinterferien, og flere steder i landet er der helt specielle dagsordener i det ugelange afbræk fra skolen. Foto: Ard Jongsma/Odense ZOO
I Odense ZOO kan du bl.a. møde pingvinerne i vinterferien, og flere steder i landet er der helt specielle dagsordener i det ugelange afbræk fra skolen. Foto: Ard Jongsma/Odense ZOO

Løvens hule
Er vejret trist og gråt – og er tanken om at være ude ikke til at holde ud – så brug en dag i uge syv i det 2500m2 store indendørs legeland, Løvens Hule, i Odense. Her finder du både kuglehav, rutsjebane og gammeldags spillemaskiner, der endda er gratis.

Åbningstider: Alle dage fra 10-18.

Entré: Voksne har gratis adgang, såfremt de kommer med børn, børn (1-15 år) 125 kr.

Læs mere på løvenshule.com

 

Odense Zoo
I Odense er dyrene selvfølgelig ikke gået i hi i vinterferiens uge syv, så der er ingen undskyldning for ikke at gå ind at opleve på egen krop, hvor svært det f.eks. kan være at være en pingvin.

Du kan også deltage i en skattejagt og blive klogere på, hvordan forskellige fugle klarer vinteren.

15. februar slås løven af tønden, og her er der gratis adgang for alle børn (3-11 år), der kommer udklædt.

Åbningstider: Mandag-fredag 10-16, lørdag-søndag 10-17.

Entré: Voksne 150 kr, børn (3-11 år) 85 kr.

Læs mere på odensezoo.dk

 

Kattegatcenteret
Kattegatcentret i Grenaa byder på et hav af oplevelser i uge syv, hvor du kan prøve kræfter både med vinterfisk, vinterklip og vinterbadning. Lyder det lidt for koldt, kan du heldigvis nøjes med at klippe sjove fantasifisk, få vand i håret under hajfodringen, lave flotte fisketryk eller se Doktor Knivskarp dissekere en slimet havål.

Åbningstider: Alle dage 10-17.

Entré: Voksne 160 kr., børn (3-11 år) 90 kr.

Læs mere på kattegatcentret.dk

 

Randers Regnskov
I Randers Regnskov står personalet i uge syv klar til at vise dig og familien junglens små hemmeligheder og de mange spændende dyr, der lever her – bl.a. regnskovens nye tapir-unge, Benny.

Du kan også møde en god gammel kending, nemlig insekterne, som du kan få smagsprøve af hver eneste dag i vinterferien. Personalet varmer nemlig panden op og steger dem, så de bliver helt sprøde og knasende. Uhm!

Åbningstider: Alle dage 10-17.

Entré: Voksne 180 kr., børn (3-11 år) 100 kr.

Læs mere på regnskoven.dk

 

Københavns Zoo
Du synes måske, det er koldt herhjemme lige i øjeblikket, men hvordan klarer brunbjørnene, rensdyrene og moskusokserne sig egentlig i den danske vinter? Vinterferiens uge syv og otte byder på polarstemning i København Zoo, og du kan – ud over at kigge på dyr – finde ud, hvordan det er at leve som same i det barske polarklima og prøve kræfter med samernes jagtteknik.

Åbningstider: Alle dage fra 10-16.

Entré: Voksne 170 kr., børn (3-11 år) 95 kr.

Læs mere på zoo.dk

 

Statens museum for kunst
Er der en spirende kunstner gemt i maven på den mindste, er der i uge syv mulighed for at få afløb for kreativiteten på Statens Museum for Kunst i København.

Her er der børneudstilling, og børnenes værksted slår dørene op for alle, der har lyst til at kaste sig ud i at lave et hus af ler, gips og pap.

Åbningstider: mandag lukket, tirsdag-søndag 10-17, onsdag 10-20.

Entré: gratis adgang for både voksne og børn (værksteder koster 45 kr. pr. deltager).

Læs mere på smk.dk

 

Den blå planet
Hele vinterferien – både i uge syv og otte – byder Den Blå Planet i Kastrup på søforklaringer og vilde fodringer. Du kan blive klogere på de søde havoddere, Agnes og Mojoe, der tilhører en art, der har været tæt på at blive udryddet, og så kan du se dyrepasserne give high five til guldparakitterne – noget, som du med garanti ikke har set før.

Mod betaling (50 kr.) kan børn i alle aldre også få malet bidske hajer, farverige sommerfugle eller frække havoddere i ansigtet.

Åbningstider: Mandag 10-21, tirsdag-søndag 10-18.

Entré: Voksne 160 kr. (webshop 150 kr.), børn (3-11 år) 95 kr. (webshop 90 kr.).

Læs mere på denblaaplanet.dk

 

Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter i Vordingborg byder på et væld af sjove, spændende og lidt uhyggelige aktiviteter for hele familien i vinterferiens uge syv.

Her kan du gå på opdagelse på ruinerne af Danmarks største kongeborg med en lånt iPad i hånden og få fortalt historier om borge, konger og magt.

På Børnenes Borgcenter kan du lege middelalderlege, lave perlekæder og slå dine egne mønter.

Åbningstider: Alle dage 10-16.

Entré: Voksne 115 kr., børn 65 kr.

Læs mere på danmarksborgcenter.dk

 

Aalborg Zoo
I begge vinterferie-uger retter Aalborg Zoo blikket mod isbjørnene, og personalet står klar til at gøre dig og hele familien klogere på de store, hvide bjørne.

Du kan for eksempel få svar på, om isbjørnens største fjende er forurening eller global opvarmning, og så kan du teste, om du kan holde vejret lige så lang tid som en isbjørn.

Åbningstider: Alle dage 10-16.

Entré: Voksne 155 kr., børn (3-11 år) 95 kr.

Læs mere på aalborgzoo.dk

 

AQUA Forum
Er der lavvande på kontoen efter julen, og er der ikke råd til de store udflugter, så snup en dag i det store badeland, AQUA Forum, i Horsens. Her får du morskabsbassin med vandrutsjebane, boblebænk og vandfald.

Der er både babybassin og udspringsbassin med en tre meter høj klatrevæg.

Åbningstider: Varierer fra dag til dag. Læs mere på hjemmesiden.

Entré: Voksne 50 kr., børn (3-14 år) 28 kr.

Læs mere på forumhorsens.dk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter