Annonce:
Annonce:

Ferie-klager: Romantisk stemning overdøvet af pik og patter

Sjofle mænd og gletsjer-krydstogt uden gletsjer er nogle af de ting, der kan give erstatning på rejsen

Højlydte mænd ødelagde den romantsiek stemning for et kærestepar på ferie. Foto: Per Folkver/Polfoto
Højlydte mænd ødelagde den romantsiek stemning for et kærestepar på ferie. Foto: Per Folkver/Polfoto
Annonce:
Følg Ferie

Det kan nogle gange godt svare sig at klage, når man er på ferie med et rejsebureau, og ikke alt er som det glittede katalog lovede.

Bureau annullerede rejse fordi gæst var i ond tro

I de nyligt offentliggjorte kendelser fra Pakkerejse-Ankenævnet er der mange rejsende, der får tilkendt erstatning, fordi deres værelse ikke var som lovet, nattesøvnen blev ødelagt af håndværkere på hotellet, eller rundrejsen foregik i en ukomfortabel bil.

Romantisk stemning overdøvet af pik og patter
Således fik et par, der var med Nortlander Ski-Tours på skirejse til Alpe d’Huez i Frankrig i starten af februar sidste år en erstatning på 5.500 kroner ud af rejsens samlede pris på 18.410 kroner. 

Parret troede, de ville blive indkvarteret i en chalet, der var intim, romantisk og eksklusiv. Men det var det langtfra.

Annonce:

'Vi er på ski hele dagen, og da vi kommer tilbage til chalet'et, sidder der en gruppe mænd (på herretur) i spaen og råber og skriger. De er glade, hygger sig og har en fest og godt for dem. Men vores ønske om at benytte saunaen (i samme lokale) er ikke mulig. Da vi kommer op til middagen får jeg at vide: "... at vi liiiige venter på de sidste", og her går det for alvor op for mig, at vi er til fællesspisning. Gruppen af mænd på herretur synger fædrelandssange og taler om "pik og patter" under middagen', lyder det i klagebrevet til rejsebureauet.

Parret havde endvidere fået stillet i udsigt, at den tilkøbte halvpension ville inkludere specialmad uden laktose og gluten.

Efter tre dage blev det for meget for parret, der flyttede til et andet hotel.

Pakkerejse-Ankenævnet gav de to rejsende medhold i noget af klagen.

'Ankenævnet finder, at rejsen har været behæftet med mangler, der berettiger klageren til et nedslag i rejsens pris' på 5.500 kroner'.

Danskernes ferieklager: Sport på storskærm, ingen snacks i poolbaren og terror-fare

Gletsjer-rundrejse uden gletsjer
I en anden sag var tre voksne og et barn med MyPlanet på rundrejse i motorhome i Canada og krydstogt i Alaska i en lille måned i 2015. Det samlede prisskilt lød på 72.846 kroner.

Men de rejsende var alt andet end tilfreds med, at krydstogtskibet ikke sejlede forbi Hubbard-gletsjeren, som ellers var turens højdepunkt. Og de forlangte en samlet kompensation på 18.259 kroner.

Annonce:

I rejseplanen havde gæsterne fået at vide, at de kom forbi Hubbard-gletsjeren, men da de selv tjekkede krydstogtselskabets hjemmeside få dage før afrejse, så gik turen i stedet til Tracy Arm Fjord.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hubbard-gletsjeren som de rejsende blev snydt for. Foto: All Over Press
Hubbard-gletsjeren som de rejsende blev snydt for. Foto: All Over Press

Ankenævnet mener, at MyPlanet burde have været opmærksom på, at det solgte krydstogt ikke sejlede op til Hubbard-gletsjeren, og det berettiger klageren til et nedslag i rejsens pris. De fire rejsende fik 9.000 kroner tilbage.

Stive, liderlige turister får politifolk til at flygte fra ferieparadis

Missede båden, som ikke var en bus
I en tredje sag, som blev indbragt for Pakkerejse-Ankenævnet klagede to personer over deres tur med Norsk Rejsebureau/USA Rejser.

Parret havde købt en rundrejse i Andenes, Norge i 13 dage i juni 2016 til en samlet pris på 37.292 kroner.

Uheldigvis missede parret en udflugt til Urnes stavkirke.

Annonce:

'Urnes stavkirke ved Sognefjorden har stået øverst på min liste over "Places to go before I die". Nu var muligheden der så endelig i forbindelse med vores rundrejse i Norge. At dette var vigtigt og et højdepunkt på rejsen, gav vi tydeligt udtryk for over for bureauet', skrev klagerne, som dog aldrig så kirken, fordi de fik at vide ved samtaler på rejsebureauets kontor og den tilsendte rejseplan, at de skulle med en lokalbus fra Flåm med afgang kl. 7.40 mandag den 13. juni.

Men bussen dukkede aldrig op, for det var i virkeligheden ikke en busafgang men derimod en bådafgang - og besøget, der var et højdepunkt på turen, blev derfor ikke til noget.

Parret havde forlangt 10.000 kroner i erstatning til en ny tur til Urnes stavkirke, men ankenævnet gav trods medhold kun klagerne 3.000 kroner retur.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: