Ferie-resort under skarp kritik: 'Ingen adgang for hvide mennesker'

Stifteren af resortet bliver nu udskældt og kaldt racist efter udtalelser såsom, at 'hvide mennesker ikke burde have et pas'

En afroamerikansk kvinde er kommet i modvind, fordi hendes resort i ferie-paradiset Costa Rica ikke tillader hvide mennesker. Arkivfoto: Alamy Stock Photo
En afroamerikansk kvinde er kommet i modvind, fordi hendes resort i ferie-paradiset Costa Rica ikke tillader hvide mennesker. Arkivfoto: Alamy Stock Photo

Et ferie- og wellnessresort kun for mørke kvinder i Costa Rica er landet i en sand storm af kritik, efter mediet Vice News i begyndelsen af februar delte en video, hvor stifteren af resortet uddybber, hvorfor hvide mennesker ikke har adgang.

Det skriver flere internationale medier - heriblandt Fox News og Daily Mail.

Resortet ligger i Puerto Viejo og hedder 'Women of Color Healing Retreat', og ifølge stifteren, Satya X fra Brooklyn, åbnede hun det i 2014 for at slippe væk fra hvide mennesker i USA, som har 'været skyld i nok skade i hendes liv'.

I videoen fra Vice News (som du kan se her) kan man blandt andet høre Satya X udtale, at hvide mennesker ikke bør have et pas, fordi de er alt for destruktive.

- De er over alt. Jeg føler ikke, at hvide mennesker bør have et pas. Lad os (mørke, red.) have vores eget sted og hæng ud med andre hvide i stedet. I har gjort nok skade.

Ifølge Satya X giver hendes resort afroamerikanske kvinder mulighed for at diskutere deres frustrationer omkring deres liv i USA, hvor flere kvinder - ifølge hende - føler, at racismen er blevet værre, siden Donald Trump blev præsident.

(Herunder kan du se stifteren, Satya X, dyrke yoga på stranden i Costa Rica. Artiklen fortsætter under billedet.)

Se også: Flyselskab garanterer: Kvinder slipper for det berygtede midtersæde

Se også: Ingen kvinder tilladt: FN vil give japansk ø særstatus

'Omvendt racisme findes ikke'
Siden Vice News delte videoen den 9. februar er Satya X blevet udskældt for at være racist, og derfor har blandt andet Fox News taget en snak med den amerikanske kvinde for at høre, hvad hun mener om det hele:

- Det er nødvendigt at have et sted til os selv. Folk bliver nødt til at vide det. Det handler om sorte mennesker, der skal heale andre sorte mennesker.

Satya X nægter overfor Fox News at kommentere yderligere på kommentaren i videoen, hvor hun udtaler, at hvide mennesker ikke bør eje et pas.

Til anklagerne om, at hun er racist, udtaler hun dog, at hun ikke mener, at 'omvendt racisme eksister', og at hendes resort er 'bygget på kærlighed, ikke had':

- Resortet har ingenting at gøre med hvide mennesker. Resortet er sted, som er bygget på et fundament af sort kærlighed, siger hun til det amerikanske medie.

Se også: Mænd ingen adgang: Ny ferie-ø kun for kvinder på vej

Skærm

Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen