Feriebrøler: Far filmede hele sin ferie i selfie-mode

En turist rejste til Las Vegas og filmede ved en fejl sig selv, i stedet for det han oplevede

Selfiebilleder tages overalt – ikke mindst under fjerne himmelstrøg på en ferie. Billederne bliver dog bedst, hvis man rent faktisk er klar over, at kameraet peger den vej. (Foto: Flickr/Robert Rynerson)
Selfiebilleder tages overalt – ikke mindst under fjerne himmelstrøg på en ferie. Billederne bliver dog bedst, hvis man rent faktisk er klar over, at kameraet peger den vej. (Foto: Flickr/Robert Rynerson)

Selfiebilleder ser vi overalt – Facebook, Instagram, Snapchat flyder over med selfies fra ham, der lige har trænet, hende, der lige er stået op, af ham, der er træt, hende, der er glad, og af dem, der på vej til fest, arbejde eller venter på bussen.

Også når vi rejser på ferie, gør vi brug af kameraet med linsen pegende mod os selv. Selfies med palmer, Big Ben, det græske ø-hav eller den kinesiske mur i baggrunden.

Turist tabte kamera - guide fandt det og overfaldt hende

Det er jo ganske fine billeder, når ansigtet er lagt i de rigtige folder, og du poserer, som du gør det bedst – men forestil dig, at du har filmet hele din ferie med kameraet pegende på dig selv – uden du var klar over det. Tåkrummende tanke?

Las Vegas i Selfie-mode
Præcis dette var, hvad den irske turist, Joseph Griffin, gjorde, da han var på sit livs rejse til Las Vegas, USA. Joseph, der tydeligvis ikke er nogen high-tech-nørd, havde lånt sin søns GoPro-kamera, så han kunne dokumentere hele sin ferie og vise ferie-oplevelser til sine børn, når han kom retur.

Desværre fik børnene intet af Las Vegas at se – hele filmen viser nemlig kun Joseph Griffins ansigt. Kameraet havde stået på selfie-mode, uden at den stakkels far anede mistanke.

Disse ferie-aktiviteter sætter mest gang i sexlivet

I stedet for smukke billeder og videoklip fra Las Vegas, hotelværelset, shoppingcentre og udsigten over byen, viser filmen kun Joseph Griffins forundrede ansigt, mens han forklarer til kameraet, hvad det i virkeligheden burde pege på.

Optagelserne er ret så underholdende – og hans søn har ikke kunne dy sig for, at poste filmen på sin Facebook-profil

– Så.. jeg gav min far et GoPro, da han skulle til Las Vegas. Jeg fortalte ham dog ikke, hvordan han skulle bruge det, så min far, sådan som han nu er, anede ikke hvilken vej, at han skulle pege kameraet, skrev han på Facebook.

Ferie-selfien lokker turister til Danmark
Joseph Griffin er ikke den eneste, der har sat kameraet i Selfie-mode. De fleste turister elsker selfie-dokumentationen fra deres ferier, og vi gør det til stadighed mere og mere.

For VisitDenmark er selfie-moden velkommen. De udenlandske turisters selfies fra Danmark er nemlig med til at sælge Danmark i udlandet og lokke flere turister til landet.

De mange selfie-billeder bliver nemlig i stor stil delt på de sociale medier og inspirerer derfor andre til at tage af sted – og det udnytter VisitDenmark på de sociale medier. I foråret lancerede de kampagnen '3 days in Copenhagen', hvor turister blev opfordret til at dele deres bedste ferietip i Danmark på Facebook.

Gad vide om Joseph Griffins selfie-video lokker turister til Las Vegas – 'City of light'-staten kan jo håbe.