Ferieø lukker festen

De spanske myndigheder har valgt at lukke ned for bylivet flere steder på Mallorca

De normalt fyldte gader står pludseligt tomme - til stor ærgrelse for dette tyske turistpar. Video: Reuters
Følg Ferie

To måneder uden fest, fadøl og for lidt afstand.

Det kunne muligvis lyde som en beskrivelse af foråret anno 2020 i Danmark, men er i stedet fremtiden for tre populære festgader på Mallorca. De spanske myndigheder har valgt at lukke helt ned for gadernes natlige udskejelser for at mindske risikoen for coronasmitte.

Det skriver TV2, der citerer spanske Ultima Hora.

Beslutningen kommer, efter at flere videoer er dukket op på de sociale medier, der viser festende unge uden mundbind og afstand til hinanden.

Det er obligatorisk at bære mundbind i det offentlige rum på Mallorca, og ifølge TV2 kalder de spanske myndigheder derfor opførslen for 'umådeholdende turisme' i et dekret, der blev offentliggjort onsdag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

For at mindske risikoen for coronasmitte blandt unge turister skal tre populære festgader på Mallorca holde lukket de næste to måneder. Arkivfoto: Enrique Calvo/Reuters
For at mindske risikoen for coronasmitte blandt unge turister skal tre populære festgader på Mallorca holde lukket de næste to måneder. Arkivfoto: Enrique Calvo/Reuters

I samme dekret får samtlige virksomheder i Playa de Palmas festgader Pare Bartomeu Salvà og Calle de Miquel Pellisa samt Magalufs Calle Punta Ballena besked på at lukke, skriver Ultima Hora.

Vild coronashopping: Så ø på video og slog til

Samtidig er brugen af sugerør blevet forbudt på De Baleariske Øer, ligesom man heller ikke længere må servere drikkevarerne i glas på over 600 ml. Begge dele kan ifølge myndighederne tilskynde folk til at dele med andre.

Videoerne af festende unge har skabt furore på Twitter. Under en video af fulde, britiske turister kalder en bruger det eksempelvis 'skamfuldt', skriver The Guardian.

– Dele af Spanien er lukket ned, de ældre er låst inde på plejehjemmene, og vi går alle med mundbind på gaderne – men I Magaluf gør de antisociale og uansvarlige briter, hvad der passer dem. Det er skamfuldt.

Undgå stor bøde når du rejser sydpå

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.