Annonce:
Annonce:

Ferieparadis er desperat: 'Vi magter ikke flere turister'

Rekordmange turister forventes at besøge Grækenland i år, og nu råbes der vagt i gevær

Bægeret flyder snart over i Grækenland, som i år forventer at slå rekord og få 32 millioner besøgende. Foto: Jonas Olufson
Bægeret flyder snart over i Grækenland, som i år forventer at slå rekord og få 32 millioner besøgende. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Ferie

32 millioner eller hvad der i gennemsnit svarer til tre udlændinge for hver enkelt græker.

Så mange turister forventer ferieparadiset Grækenland at få besøg af i år, og det er noget, der i den grad bekymrer miljøforsker Nikos Chrysogelos.

Det skriver The Guardian.

- Vi kan ikke blive ved med at tiltrække flere og flere turister, siger han til det britiske medie og henviser til, at landets besøgende turister er steget med omtrent to millioner om året i de seneste tre år.

Grækenland klarede sig med nød og næppe udenom en konkurs for få år tilbage, og det er især den enorme tilstrømning af turister, der har fået ferieparadiset til at formå at holde hovedet oven vande, men ifølge Nikos Chrysogelos vil det ende galt for det velbesøgte land og dets mange eksotiske paradisøer:

Annonce:

- Vi kan ikke have små øer med små fællesskaber til at huse en million turister i løbet af få måneder. Der er en fare for, at infastrukturen ikke er forberedt, og at det hele giver bagslag, hvis vi blot fokuserer på tal i stedet for at finde en mere bæredygtig metode at håndtere turismen på, siger han til det britiske medie.

Et af verdens syv vidundere ved at blive smadret

Paradis-øen Santorini under hårdt pres
Ifølge The Guardian er det især turister fra Asien, der strømmer til de mange græske ferieparadiser. På få år er antallet af turister fra den verdensdel fordoblet, hvilket blandt andet har medført, at der i september 2017 blev åbnet en direkte rute mellem Beijing og Athen.

Det er især på øen Santorini, at turister ynder at bælle Mythos eller sippe Ouzo, og således besøgte godt to millioner sidste år øen, hvor der blot bor 20.000 lokale indbyggere.

Annonce:

Det ekstremt høje antal turister på Santorini har blandt andet medført, at vulkanøen i det sydlige Ægæerhav nord for Kreta har været nødsaget til at bygge flere anlæg, der kan fjerne salt fra havvandet for at kunne imødekomme den enorme efterspørgsel på rent drikkevand.

Derudover valgte Santorinis borgmester, Nikos Zorzos, sidste år at begrænse antallet af rejsende fra krydstogtskibe, således at øen 'kun' tillader 8000 besøgende fra krydstogtskibe om dagen.

Desuden indførte Grækenlands regering sidste år en ny turistskat, så det nu koster besøgende mellem 0,5 og 4 euro per nat at overnatte i ferieparadiset.

Skatten blev indført den 1. januar i år og er baseret på overnatningsstedets stjerneklassificering, således at et tre-stjernet hotel f.eks. kræver 1,5 euro per nat, mens et fire-stjernet hotel kræver tre euro per nat.

Læs mere om den græske turistskat her.

Italiensk ferieparadis bandlyser sugerør

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: