Annonce:
Annonce:

Ferieparadiser under pres: Her er fem overrendte turistdestinationer

Flere eksotiske ferieparadiser bliver overrendt af turister, hvilket ødelægger mere, end det gavner

Flere eksotiske ferieparadiser siger stop. Foto: Piwiwarczyk/Atlas Photo
Flere eksotiske ferieparadiser siger stop. Foto: Piwiwarczyk/Atlas Photo
Annonce:
Følg Ferie

Mallorca, Gran Canaria, Tenerife og Ibiza har indført turistskat i det seneste års tid for at lægge en dæmper på antallet af turister, men det er ikke kun populære europæiske ferie-øer, der er ved at være godt og grundigt trætte af de mange besøgende.

Flere - mere eksotiske - ferie-paradiser er nemlig også så presset af et øget antal turister, at de har set sig nødsaget til at sætte grænser for besøgende.

Så sent som i forrige uge blev det annonceret, at den populære ferie-ø Boracay fra den 26. april vil blive lukket for turister i seks måneder frem på grund af problemer med kloakker og skrald, som har forvandlet ferieparadiset til en sump af affald.

Annonce:

Det fillipinske ø-paradis er dog som skrevet tidligere blot den seneste i en række af mange eksotiske turistdestinationer, der i den senere tid har sagt fra over for turister, og derfor kan det snart være svært at holde styr på, i hvilket turistparadiser man som turist er velkommen.

Derfor har BBC lavet en liste over fem yderst populære eksotiske destinationer, der er ved at blive ødelagt på grund af deres popularitet, og som det dermed kan være en god idé at holde sig væk fra som turist.

Frem med tegnebogen: Elsket dansker-destination vil flå dig for penge

1.) Maya Bay, Thailand
Filmatiseringen af Alex Garlands roman om en flok backpackere med megastjernen Leonardo DiCaprio i spidsen fik for alvor turister til at strømme til Maya Bay på Phi Phi-øerne i Thailand. Men i februar annoncede regeringen i Thailand, at den berømte strand fra blockbuster-hittet 'The Beach' lukker midlertidigt på grund af et stigende antal turister.

Op til 5000 turister besøger hver dag øen, og eksperter har vurderet, at de mange besøgende er en trussel mod omkring 77 procent af koralrevet, der bliver skadet, hver gang tilkommende både kaster anker i området.

Annonce:

Planen er indtil videre, at den populære strand lukker midlertidigt i perioden mellem juni og september i år, så hvis du planlægger en sommerferie til øen, hvor Leonardo DiCaprio viste mavemullerne frem, skal du nok skynde dig at udskyde det til en efterårsferie i stedet.

Phi Phi-øerne i Thailand er blevet yderst populære, siden Hollywood-skåret Leonardo DiCaprio betrådte stranden Maya Bay i filmen 'The Beach'. Foto: Ritzau Scanpix
Phi Phi-øerne i Thailand er blevet yderst populære, siden Hollywood-skåret Leonardo DiCaprio betrådte stranden Maya Bay i filmen 'The Beach'. Foto: Ritzau Scanpix
 

Ikonisk strand lukker: Lækre Leo har gjort den for populær

2.) Cinque Terre, Italien
Det 12 kilometer lange område ved kysten i den østlige del af den italienske region Ligurien består af fem små landsbyer med omkring 5000 indbyggere i alt.

I 1999 blev området etableret som Italiens første nationalpark, hvilket har betydet, at der hvert år kommer mere end to millioner turister på besøg.

Det høje antal besøgende har i løbet af årene ødelagt flere af de idylliske vandrestier, men selvom de italienske myndigheder længe har snakket om at sætte en begrænsning på antallet af turister, er der endnu ikke sket noget, og derfor kan du stadig godt nå at rejse afsted til Cinque Terre. Men det kan godt være, at du skal skynde dig, inden det er for sent.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
 

Populær ferieø lukker for turister i et halvt år

Annonce:

3.) Machu Picchu, Peru
Den velbevarede præcolumbianske by, som Unesco har optaget på sin verdensarvsliste, har en af de mest ikoniske udsigter i verden, fordi den er placeret på en høj bjergkam i 2057 meters højde over Urubamba-dalen, hvilket i de senere år har fået flere og flere turister til at rejse dertil.

Det stigende antal turister har dog fået myndighederne til at træde ind og minimere besøgstiden for turister, der vil kigge ud over dalen. Derudover er vandrestien lukket hver måned i februar, så den kan blive rengjort og vedligeholdt.

Derfor skal du nu bestille tid i forvejen, hvis du vil opleve den skønne udsigt over Urubamba-dalen, næste gang du rejser på ferie til Peru.

Ruinerne i Machi Picchu. Foto: Ricardo Choy Kifox/AP
Ruinerne i Machi Picchu. Foto: Ricardo Choy Kifox/AP
 

14 drab på 36 timer: Folk dør på stribe i ferieparadis

4.) Jeju Island, Sydkorea
Jeju Island - også kendt som Asiens Hawaii - er, som kælenavnet lyder, en slags asiatisk svar på ferie-paradiset Hawaii. Men de lækre lavastrande, grotter, vandfald og vulkaner kommer med en pris, for hele 15 millioner turister besøger hvert år øen, hvilket er hård kost for den lille ø på mindre end 2000 km2.

Annonce:

- Øens tidligere uberørte miljø er blevet seriøst skadet, fordi den er blevet så populær blandt udlændinge. Der er meget mere skrald og meget mere trafik nu, siger Kang Won-bo, som er direktør for en lokal protestgruppe.

Selvom der er stor modstand i lokalbefolkningen, virker det dog ikke til, at myndighederne i Sydkorea vil sætte en stopper for turister. De overvejer nemlig - ifølge BBC - at bygge endnu en lufthavn på øen, som skal få antallet af årlige turister op på hele 45 millioner inden 2035.

Idylliske blomster på Jeju Island. Foto: Colourbox
Idylliske blomster på Jeju Island. Foto: Colourbox
 

Overraskende: Her er verdens travleste flyrute

5.) Caño Cristales, Colombia
Den spektakulære flod med forskellige farver har i de senere år fået flere og flere turister til at besøge Caño Cristales i Colombia. Det er planterne i floden samt sollyset, der får floden til at se rød, pink, grøn og gul ud.

Lokalbefolkningen kalder floden for den flydende regnbue og siden 2016, hvor der kom fred i området, er besøgende flokket til, hvilket har sat sine spor på økosystemet i området.

Annonce:

Selvom blot 16000 turister besøgte floden i 2016 er økosystemet nemlig så følsomt, at det ikke kan følge med, og derfor frygter myndighederne, at der blandt andet vil komme problemer med forurening samt skader på planterne i vandet.

Reglerne i området lyder ellers på, at man ikke må være i besiddelse af plastikflasker samt at man ikke må have solcreme eller andre olier på kroppen, når man befinder sig i vandet. Derudover må man ikke ryge eller fodre fiskene, men det viser sig altså, at det ikke er nok, og derfor måtte myndighederne i december lukke af for turister, så floden kunne få en pause.

På disse feriedestinationer er du ikke velkommen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: