Annonce:
Annonce:

Fire fede ishoteller: Bo på et Disney-sneslot

De fire hoteller smelter alle om sommeren, men bliver hvert år bygget op igen i løbet af vinteren

Sneslottet bliver hvert år besøgt af mange børnefamilier. (Foto: Kemi Tourism Ltd, Timo Laapotti)
Sneslottet bliver hvert år besøgt af mange børnefamilier. (Foto: Kemi Tourism Ltd, Timo Laapotti)
Annonce:
Følg Ferie

Vinteren i Danmark har indtil videre været ekstremt mild. Hører du til dem, der savner en 'rigtig' vinter med sne og minus grader, kunne en løsning på det være, at tage et smut til et af flere hoteller i Norden, der ligger steder hvor der altid er minusgrader. Det skulle der i hvert fald gerne være – hotellerne er nemlig lavet af is.

Eksklusiv liste: Dansk hotel blandt verdens bedste

Her er fire fede ishoteller til dig, der ikke gider den milde vinter.

Startede som opbevaringsrum

(Foto:Bjaglin/Flickr)
(Foto:Bjaglin/Flickr)

'The Icehotel' ligger ved den lille svenske by Jukkasjärvi i Lapland. Hotellet ligger kun 200 km fra Polar-cirklen, og turister kommer ofte til området for at se det smukke Nordlys.

Annonce:

Historien bag hotellet er ganske sjov – det var nemlig en tilfældighed, der gjorde, at man fik idéen til hotellet. I 1989 afholdt byen et kursus i kunsten at lave isskulpturer. Under kurset manglede man et opbevaringsrum, derfor fandt de lokale på at bygge et af isblokke, og da nogle af gæsterne også manglede sovepladser, fik man idéen, at de skulle sove i opbevaringsrummet. De fik tæpper og lys.

Det blev en succes, og de lokale så pludseligt muligheder – de ville lave det til et ishotel. Her 25 år senere er 'Ishotellet' ved Jukkasjärvi et velbesøgt hotel, som de lokale bygger op igen hvert år, når frosten melder sig på banen.

Han cyklede fra Indien til Sverige for kærligheden

Sov under nordlyset i glaskuppel

(Foto:VisitFinland/Flickr)
(Foto:VisitFinland/Flickr)

I Finlands største nationalpark Urho Kekkonen ligger 'Kaskslauttanen Arctic Resort'. Her kan du ligge i din egen private glas-iglo, lytte til stilheden og kigge på stjernerne, der blender sammen det farverige nordlys.

Hotellet bliver hvert år besøgt af mange kærestepar, som udover igloen også har mulighed for at benytte sig af stedets isbarer og isrestauranter.

Kvinde mister langsomt synet – rejser verden rundt med kamera

Annonce:

Når dagslyset er fremme,  danner nationalparken rammer for både issafari, isfiskeri og køreture i rensdyrslæde. De lokale samere påstår, at området er julemandens hjemsted, og det ville da heller ikke være det dummeste sted for ham at have base – naturen på disse kanter siges nemlig at være verdens reneste.

Eksklusiv liste: Dansk hotel blandt verdens bedste

Verdens nordligste ishotel

(Foto:<!-- -->/Flickr
(Foto:/Flickr

I Nordnorge ligger det 2500 kvadratmeter store ishotel 'Sorrisniva Igloo Hotel'. Hvert år bliver hotellet bygget på seks uger inden åbningsdagen. Og hotellets stab må havde nok at se til, for på seks uger skal de både lave 30 standardværelser med issenge, deres is-suiter, en is-bar, et is-galleri og et smukt is-kapel, hvor forelskede par kan gifte sig. Hvert år er der flere par, der vælger at gifte sig her – og kombinationen af store isskulpturer, iskapellet og den hvide sne lyder også som gode rammer for et eventyrligt bryllup.

Terror efterlader turistbyer mennesketomme

Annonce:

Det finske sneslot
Det kunne lyde som noget fra Disney-filmen 'Frozen', men den er god nok. Tæt ved grænsen til Sverige ligger byen Kemi, hvor de lokale hvert år bygger et imponerende sneslot. Og ligesom en Disneyfilm kan samle hele familien, så kan Kemi's sneslot være samlingspunkt for hele familien. Her er nemlig både muligheder og aktiviter for hele familien. En af de mest populære aktiviteter er slottets sne-rutsjebane, der snor sig langs slottes mure. Der er også gode muligheder for langrend i området. Sneslottet åbner i 2016 den 24. januar og lukker ned igen 10. april. Fra København tager det 18 timer at køre til Kemis sneslot.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: