Flået af ferielægen: Blærebetændelse kostede 7500 kroner

Medicin til 75 kroner blev til astronomisk regning

Se hvordan Mie blev snydt af ferielægen. Video: Kanal 5

Når vinterens kulde sætter ind, sætter en lang række danskere sig i flyet mod varmere himmelstrøg.

Og en af de mest populære destinationer over jul og nytår er De Kanariske Øer, hvor temperaturerne er meget behageligere end herhjemme.

Men det er til gengæld ikke alt, der er lige behageligt på de sydspanske øer. Et besøg hos lægen kan hurtigt ende som en ubehagelig og virkelig dyr oplevelse. Hvert år kommer danskere hjem med tomme lommer, fordi de har været i kløerne på uhæderligt sundhedspersonale, som ser sit snit til at snyde de ferierejsende nordboere.

Mie Thomsen var på ferie på Gran Canaria, da hun opdagede, hun havde fået blærebetændelse - en lidelse hun er blevet behandlet for mange gange tidligere. Men den spanske sygeplejerske brugte to timer på en helt almindelig rutineundersøgelse, og det endte med en klækkelig regning for Mie.

Ville have 2200 kroner for at skrive en recept
7500 kroner kostede undersøgelsen alene, og så ville behandleren have 300 euro svarende til 2200 kroner for at udskrive en recept på medicinen, som koster 10 euro eller 75 kroner. Se tv-klippet øverst fra Kanal 5's program 'Svindlerjagt'.

Men det er ikke kun sundhedspersonale, der storsvindler danske turister. I tv-programmet tager vært, Sverre Quist, til Gran Canaria, hvor helt almindelige danskere oplever at ende med at betale tusindvis af kroner for kameraer, kikkerter og andet elektronisk udstyr og gadgets, de overhovedet ikke er interesseret i.

I tv-klippet herunder vises det med skjult kamera, hvordan danskere bliver svindlet af uhyre dygtige og voldsomme butikssælgere, der systematisk manipulerer turisterne til at hæve store summer på deres betalingskort.

Køb ikke elektronik på Gran Canaria
I programmet advarer Lars Arent, der er leder af Forbruger Europa, direkte danske turister mod at købe elektronikvarer på Gran Canaria.

- Det er nærmest ovre i det groteske. Det er helt almindelige turister, der går ind for at købe noget elektronik, og så går de derfra og har købt for noget i retning af 60.000 kroner. De aner ikke rigtigt, hvad det er, de har fået - eller endnu værre - det de har fået, eksisterer simpelthen ikke, siger Lars Arent til 'Svindlerjagt', hvor han beskriver forløbet med de durkdrevne sælgere.

- Der er i hvert fald nogle elementer, der går igen. Det ene er, at du bliver overrumplet. Du går ind i et salgsforløb, hvor flere mennesker servicerer dig og tilbyder dig ting, og så bliver du simpelthen lovet guld og grønne skove - men det er ting, der slet ikke holder vand, siger Lars Arent.

Se hele programmet af 'Svindlerjagt' på www.dplay.dk

104 kommentarer
Vis kommentarer