Flere danskere skal holde ferie i Danmark

Der er masser af gode grunde til at spare flybilletten og blive i Danmark, når det er ferietid, mener Dansk Kyst- og Naturturisme, der har søsat ny kampagne for at få flere til tage på ferie inden for landets grænser

Drop udlandsrejsen og hold sommerferie ved de danske kyster. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Kyst- og Naturturisme. (Foto Karen Mardahl/Flickr)
Drop udlandsrejsen og hold sommerferie ved de danske kyster. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Kyst- og Naturturisme. (Foto Karen Mardahl/Flickr)

– Danmark er et dejligt land, sang Shu-Bi-Dua.

Ikke overraskende er Dansk Kyst- og Naturturisme rørende enige i den betragtning.

Selvom danskerne foretog 3,2 procent flere overnatninger på feriesteder i Danmark i 2015 sammenlignet med 2014, mener organisationen, at potentialet er langt større.

En ny miljøvenlig type af fly kan gøre prisen på flybilletter lavere. (Foto: Simon Turkas/Flickr) Ferie Ny type fly får billetprisen til at falde

Derfor har foreningen netop nu sat gang i en kampagne, der skal få danskernes øjne op for de mange muligheder, der er for at holde ferie i Danmark.

- Hvad end du er til romantisk parferie eller oplevelsesspækket familieferie, kan dit behov dækkes i det danske ferielandskab, og det vil vi gerne rette fokus på med kampagnen. Danmark er smukke kyster, vild natur og hyggelige bymiljøer, og nu slår vi et slag for, at flere af alle de danskere, der overvejer at holde i ferie i Danmark, faktisk også gør det, siger Sisse Wildt, der er kommunikationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme, i en pressemeddelelse.

Danmark er kvalitet
Sisse Wildt peger på, at mange danskere tænker udlandsrejse, når der er ferie i kikkerten, og at den tendens bør vendes, så familier og par i højere grad medregner Danmark som oplagt destination, hvad end det gælder sommerferien eller weekendopholdet.

Det vil også skabe vækst i turismen og det danske erhvervsliv.

Med KLM's nye Messenger-tjeneste kan du nu modtage alle dine flyinformationer i en chattråd. (Foto: PR) Ferie Nu kan du få flyinformation i Messenger-app

– Danmark har rigtig mange kvalitetsprodukter. Ferie i Danmark skal være et positivt tilvalg, og ved en fælles, koordineret indsats sætter vi skala på indsatserne og hjælper danskerne til at få øje på deres egne feriedrømme lige her i Danmark, siger hun.

Kampagnen er blevet til i samarbejde mellem Danske Destinationer, Dansk Turismefremme, Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark og er et længe ønsket tiltag i erhvervet.

Amsterdam har fået et nyt hotel, der sætter et moderne og teknologisk præg på dit ophold. Med digitale løsninger fra check-in til udcheckning er der intet gammeldags at finde her. (Foto: Cityhub.com) Ferie Europa rykker: Her kan du bo på fremtidens sci-fi hotel

2 kommentarer
Vis kommentarer