Flere europæiske flyselskaber kræver nu mundbind

Hvis man vil flyve med KLM, Lufthansa eller Air France, skal man fremover huske at medbringe mundbind

Kravet om mundbind er allerede indført hos Emirates og flere amerikanske flyselskaber. Nu følger tre store europæiske selskaber trop. Arkivfoto: Arne Dedert/Reuters/Ritzau Scanpix
Kravet om mundbind er allerede indført hos Emirates og flere amerikanske flyselskaber. Nu følger tre store europæiske selskaber trop. Arkivfoto: Arne Dedert/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

I næsten alle tyske delstater skal man have dem på, når man tager bus eller tog. Det samme gælder i Frankrig, og nu indfører begge nationers største flyselskaber krav om det samme: Passagerer skal bære mundbind, hvis de vil rejse med fly.

Mens Lufthansa indførte kravet mandag 4. maj, bliver det obligatorisk at bære mundbind i alle Air France-fly fra mandag 11. maj.

KLM, der udgør anden halvdel af det hollandsk-franske Air France-KLM, går samme vej og indfører også kravet på mandag. Hos både KLM og Lufthansa vil det blive håndhævet helt frem til 31. august.

Det skriver Daily Mail.

Med tiltaget stiller Lufthansa, Air France og KLM sig i rækken af flyselskaber, der har indført krav om mundbind. Ifølge Daily Mail beder især amerikanske selskaber som United Airlines og JetBlue deres passagerer om at bære mundbind, men også på Emirates’ fly skal man i øjeblikket have det på.

Lufthavn tester nye kabiner: Kan desinficere hele kroppen

Nabosædet kan bookes igen
Air France understreger over for Daily Mail, at de rejsende vil få besked om det nye krav i god tid, så det undgås, at folk kommer afsted uden mundbind. Det har dog længe været svært at undgå dem på mange flyrejser, selv om man har fået lov at undvære på flyet.

En række udenlandske lufthavne har nemlig de seneste uger stillet krav om, at passagererne bærer mundbind i terminalerne. Det gælder f.eks. lufthavnene i Wien og Dubai.

Hos Lufthansa betyder det nye tiltag dog også, at man ikke længere vil love at holde nabosædet tomt.

– Lufthansas regel om, at nabosædet holdes fri i økonomi- og premium økonomi-klasserne, vil ikke længere gælde, da det giver tilstrækkelig sikkerhed at bære maske, der dækker næse og mund, udtaler Lufthansa ifølge Daily Mail.

Selskabet tilføjer:

– På grund af den nuværende lave belægningsgrad vil sæder dog alligevel blive fordelt, så passagererne har så meget plads som muligt mellem sig.

Flamingoer i tusindvis indtager storby

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind