Flere turister svindlet i Spanien: Pas på dette trick!

Hvis du skal på bilferie i Spanien til sommer, skal du være ekstra påpasselig

Det er blandt andet på ruten ved den smukke kyststrækning i Costa Brava, at kriminelle svindlere slår til imod godtroende turister. Foto: Jan Greune/Look
Det er blandt andet på ruten ved den smukke kyststrækning i Costa Brava, at kriminelle svindlere slår til imod godtroende turister. Foto: Jan Greune/Look

Hvis du er en af de mange tusinde danskere, der til sommer drøner en tur til Spanien i bil eller lejer en vogn, når du er fremme, skal du passe ekstra godt på, da kørende turister i øjeblikket i stigende grad oplever at blive svindlet af kriminelle.

Det skriver rejsemediet The Points Guy.

Ifølge mediet er det især i området omkring Catalonien i det nordøstlige Spanien, at turister bliver snydt og får stjålet deres ejendele.

Fupnummeret foregår således, at de kriminelle signalerer deres udsete ofre til at køre ind til siden ved at advare dem om, at de kører rundt med et fladt dæk, og når turisterne så standser, stjæler de deres ting.

- Vi kørte fra Cadequés til Barcelona, da en mellemstor BMW med et par gutter i kørte op på siden af os, fortæller en turist ved navn Kelly Roland til The Points Guy og fortsætter:

- En af dem blev ved med at pege for at få mig ud af bilen. Vi kørte derfor ind på en rasteplads og bilen fulgte efter os. Dér gik vi alle tre ud og kiggede på dækket på passagersiden og så, at der ikke var noget galt med det. Senere fandt vi så ud af, at vi havde snakket så højt, at vi ikke havde hørt, de havde åbnet og lukket dørene i den anden side.

Et skotsk par efterlod to små børn alene på hotellet i Mallorca, mens de selv festede på livet løs i byen. Arkivfoto: Henning Hjorth Ferie Beruset ægtepar anholdt på Mallorca: Efterlod børn alene

Afleder opmærksomheden og stjæler imens
Ifølge Kelly Rowland meldte de efterfølgende tyveriet på den nærmeste politistation i Barcelona, hvor betjente fortalte dem, at de godt kendte til fupnummeret, som de havde hørt om 'flere tusinde gange tidligere'.

The Points Guy har snakket med en lokal lærer i Madrid ved navn Jorge Ortega, som fortæller, at han hørte om det kriminelle fupnummer for første gang for otte år siden. Ifølge ham er det også på AP-7-motorvejen ved Costa Brava, at svindlerne står klar til at snyde turister.

- De står typisk klar på rastepladser, og når en bilist holder ind, skader de dækket, så når bilen kører afsted, kan de følge efter og råde bilisten til at stoppe på grund af det flade dæk. Derefter afleder den ene tyv turisternes opmærksomhed, mens de andre stjæler, hvad de kan fra bilen.

Rejsemediet har desuden snakket med den britiske ambassade i Barcelona, som bekræfter, at fupummeret er et stigende problem for turister i området, så hvis du skal på bilferie i Spanien til sommer, skal du nok lige være ekstra opmærksom over for fremmede, der vil 'hjælpe'.

Den hjemløse mand i Paris, som stjal 300.000 euro i kontanter er nu fundet - dog uden pengene. Foto: Colourbox Ferie Hjemløs mand forsvandt med millioner: Nu er han fundet

71 kommentarer
Vis kommentarer