Flere unge tager på fælles backpackerrejse

Antallet af unge, der bruger året før studiestart på at rejse jorden rundt i gruppe, er steget – muligheden for at styrke CV og dermed studieoptagelse via kvote 2 vejer tungt

Antallet er unge, der tager på backpackerrejse i grupper, er steget. (Foto:  Flickr/Garry Knight)
Antallet er unge, der tager på backpackerrejse i grupper, er steget. (Foto: Flickr/Garry Knight)

I løbet af 2016 vil omkring 44 grupper af unge, der sammen skal rejse jorden rundt, mødes hos Jysk Rejsebureau og planlægge deres fælles backpackerrejse. På bare to år er antallet af den type rejser fra rejsebureauet seksdoblet. 

Tag mig med! Triste kæledyr vil med på ferie

Hos Jysk Rejsebureau mener man, at årsagen til fremgangen skal findes i, at denne type rejse, som går i kategorien 'dannelsesrejse', fortsat er en populær måde at styrke CV'et og de menneskelige kompetencer på.

– Der er 23.000 danske unge, der netop har fået afslag på uddannelse, og så skal tiden jo bruges fornuftigt indtil næste år, fortæller Niels Amstrup, adm. dir. Jysk Rejsebureau, i en pressemeddelelse.

– Vi ser en markant stigning blandt de helt unge, der ønsker trygheden ved at tage ud i verden sammen som gruppe, med en rejsearrangør i ryggen, men med rig mulighed for at hoppe ind og ud af fællesskabet, og på den måde være med til at skabe deres helt eget eventyr, fortsætter han.

Bruger rejser til at få studieplads
Samtidig er de unge i dag endnu mere opmærksomme på, at længere udlandsrejser ofte tæller som en fordel, når de søger optagelse på uddannelse gennem kvote 2.

Kabinepersonale tog kvindes kat - fly måtte eskorteres af jagerfly

– Når man prøver kræfter med verden på en længere rejse, lærer man rigtig meget om sig selv, om hvordan verden også kan se ud, om kulturer og tit også om samarbejde. Det er alt sammen ting, der tæller, når man skal videre i livet, på uddannelse eller arbejdspladser, siger Niels Amstrup.