Annonce:
Annonce:

Fly fra London ramt af lyn: Fløj videre til Indien

Flere medier rapporterer, at flyet fik mere end 40 huller, da det blev ramt af lynet. Alligevel valgte piloterne at flyve videre

Et British Airways fly blev ramt af et lyn, men fløj alligevel videre i knap 9 timer. Foto: AP/Frank Augstein
Et British Airways fly blev ramt af et lyn, men fløj alligevel videre i knap 9 timer. Foto: AP/Frank Augstein
Annonce:
Følg Ferie

Et British Airways-fly fra London til Indien blev kort efter takeoff ramt af et lyn, som ifølge flere internationale medier medførte mere end 40 små huller i flyet.

Det skriver blandt andre det engelske medie The Telegraph og den indiske avis The Hindu.

Flyet lettede fra lufthavnen i Heathrow klokken 14 lokal tid den 22. juli, og kort tid efter blev det ramt af et lynnedslag.

Alligevel besluttede piloten at fortsætte den ni timer lange flyvetur mod den indiske by Chennai, hvor flyet landede sikkert med blot 45 minutters forsinkelse.

Her blev de angiveligt mellem 42-46 huller opdaget, og den store Boeing 787-800 Dreamliners tur tilbage til London den 23. juli blev derfor aflyst på grund af ’tekniske årsager’.

Pilot anholdt: Lod barn overtage styringen

Bekræfter lynnedslag
Den 29. juli kom flyet tilbage på vingerne og fløj tilbage til London – dog uden passagerer -, hvor flyet blev undersøgt nærmere.

Annonce:

Flyet er nu tilbage på fuld styrke og flyver igen med passagerer, fortæller British Airways, som bekræfter over for The Hindi, at flyet blev ramt af et lynnedslag.

Flyselskabet vil dog ikke kommentere nærmere omkring skaderne.

- Det pågældende fly fik mindre skader som følge af et lynnedslag, og vi sendte vores yderst kvalificerede ingeniører til Indien for inspicere flyet, før det vendte tilbage i service, siger Victoria Madden fra British Airways.

To piloter suspenderet: Glemte alt om landingsstellet

81 døde i 1963
Selvom lynnedslag nok er noget af det, som flypassagerer frygter allermest, er der faktisk ikke så meget at være bange for. Det er nemlig yderst sjældent, at lynnedslag er skyld i fatale flyulykker.

Ifølge The Telegraph er det eneste kendte tilfælde, hvor mennesker har mistet livet på grund af lynnedslag, Pan Am Flight 214, som styrtede ned i Maryland i USA den 8. december 1963.

Boeing 707-121-flyet fløj mellem Baltimore og Philadelphia, men endte i en storm, som kostede alle 81 mennesker om bord livet.

Den tragiske hændelse skete angiveligt, fordi benzindampe blev antændt i flyets tank, hvilket medførte store ændringer i flyvemaskiners design, så en tilsvarende katastrofe ikke sker igen.

Luk øjnene og håb på det bedste: Pilot lander fly i blinde

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: