Fly måtte nødlande: Piloten besvimede under flyvning

Et fly fra selskabet Jet2 måtte sikkerhedslande, da piloten besvimede. En anden pilot, som tilfældigvis var med på rejsen, tilbød at hjælpe med nødlandingen

Et Jet2-fly måtte tidligere mandag nødlande, da piloten blev syg. Foto: PR.
Et Jet2-fly måtte tidligere mandag nødlande, da piloten blev syg. Foto: PR.

Forestil dig, at piloten besvimer, mens du flyver på ferie.

Det lyder som et mareridt, men for passagerer på Jet2-flyet fra Manchester mod Madeira i Portugal mandag formiddag blev det til virkelighed.

Det skriver Daily Mail og Mirror.

Da flyet skulle nødlande, tilbød en anden pilot fra samme firma, som tilfældigvis var på vej på ferie, at han kunne hjælpe andenpiloten med at lande flyet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Jet2, som via mail oplyser, at passageren ganske rigtigt hjalp til.

'Flyet blev landet af andenpiloten, som er normal procedure. En pilot ombord på flyet stod frem og tilbød assistance,' skriver de i en mail til Ekstra Bladet.

Flyet måtte lande i Porto i Portugal, hvor den 40-årige pilot blev kørt på hospitalet.

- De meldte ud, at der havde været en hændelse i kabinen, og en pilot, som tilfældigvis var på ferie, kom frem fra den bagerste ende af flyet.

- Han tilbød at hjælpe besætningen og gik ind i kabinen. Han kom ikke ud, før han havde hjulpet piloten ud af flyet, da vi landede, fortæller Nicholas Banks, som var passager på flyet, til Daily Mail.

Han fortæller desuden, at den oprindelige pilot blev fragtet væk fra flyet i en kørestol og med en iltmaske på.

Passagerne var efter nødlandingen fanget i lufthavnen i Porto. Herfra blev de hentet af et nyt fly, som blev sendt til Porto med en ny besætning.

- Vi vil gerne undskylde over for kunder, der rejste med LS765 fra Manchester til Funchal, Madeira, som blev omdirigeret til Porto, Portugal, på grund af en helbreds-situation ombord. Vi arbejder på at få jer sendt videre ASAP (Så hurtigt som muligt, red.), skrev de på Twitter.