Fly måtte sikkerhedslande: Stanken var for stærk

Blot 20 minutter efter takeoff, måtte et United Airlines-fly vende rundt, fordi besætningen ikke kunne vurdere, hvor en mystisk lugt i kabinen stammede fra

Det er endnu uklart, hvad det egentlig var, som var skyld i den lugt, der fik et United Airlines-fly til at nødlande for nyligt. (Foto: Oliver Holzbauer/Flickr)
Det er endnu uklart, hvad det egentlig var, som var skyld i den lugt, der fik et United Airlines-fly til at nødlande for nyligt. (Foto: Oliver Holzbauer/Flickr)

Du sidder spændt og venter i flyet på vej mod din destination, men blot 20 minutter inde i rejsen bliver du informeret om, at flyet må vende om og styre tilbage mod afrejselufthavnen på grund af en stærk lugt i kabinen.

Se også: 58.000 toiletter skal lokke flere turister til Kina

Det var den virkelighed, som passagerer ombord på et United Airlines-fly fra Newark, New Jersey, til Austin, Texas, var vidne til for nyligt.

Mange af passagererne var på vej til kulturfestivalen South By Southwest (SXSW), hvor de så frem til at boltre sig i de mange forskellige musikalske og filmiske indspark.

Men de måtte altså udskyde deres ankomst nogle timer, fordi en uforklarlig lugt spredte sig i kabinen kort efter flyet lettede fra Newark, skriver The Daily Mail.

I fuld beredskab
Måske var der blot nogen, der havde usædvanlig dårlig mave, eller måske var der rent faktisk tale om en sikkerhedstrussel.

Det er der endnu ikke kommet nogen officiel forklaring på, men hele sikkerhedsoptoget stod klar til at modtage fly 1704, da det landede i Newark.

Ifølge en talsmand fra myndighederne fik kontroltårnet i Newark angiveligt en melding fra piloterne om en lugt af røg fra cockpittet, men hverken passagerer eller besætningen melder noget om at have set røg inde i flyet.

Se også: Dødsulykke i Thailand: Mand fik kappet benene af

Den umiddelbare lugt af røg forklarer heller ikke den mystiske lugt, som passagerer og besætningen oplevede i kabinen langt væk fra flyets cockpit.

De fleste af passagererne var dog blot glade for, at piloterne valgte at reagere på den uforklarlige lugt.

– Det har jeg ikke oplevet før. På vej mod #SXSW blev vores @United fly nødt til at nødlande på grund af en stank. Alle er o.k., og piloten klarede det godt!, skriver passageren ’I am Edgito’ på Twitter.

En anden passager roser også besætningen på Twitter efter hændelsen.

– Stor tak til besætningen hos @United fly 1704. De sørgede for, at vi var rolige og i sikre hænder, skriver Katherine Zimoulis.

Passagererne ankom til lufthavnen i Austin senere samme dag – blot tre timer forsinket.

Se også: Kvinde vandrede 16.000 km: Jeg måtte forklæde mig som en mand

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere