Fly med danske chartergæster sikkerhedslandet

Flyveturen fra Billund til tyrkiske Antalya blev ikke helt som forventet for 150 danske turister

Det blev en dramatisk start på ferien for 150 danske rejsende, der i weekenden skulle fra Billund til Antalya, Tyrkiet. (Foto: Flickr/Maarten Visser)
Det blev en dramatisk start på ferien for 150 danske rejsende, der i weekenden skulle fra Billund til Antalya, Tyrkiet. (Foto: Flickr/Maarten Visser)

Et fly med 150 ferieglade, danske turister fik sig en noget ubehagelig oplevelse, da de lørdag var på vej fra Billund mod Antalya i Tyrkiet.

Undervejs på flyveturen måtte flyet foretage en såkaldt sikkerhedslanding i Polens hovedstad Warszawa. Det er endnu uvist, hvorfor landingen blev foretaget.

Se også: Du gætter aldrig børns bedste ferieoplevelser

– Vi fik ingen informationer, og de fleste fik heller intet at spise eller drikke. Vi sad og ventede på nogle bænke i en tom lufthavn, hvor alt var lukket. Nogle faldt i søvn på gulvet, fortalte en af de rejsende ifølge takeoff.dk

Flyet lettede fra Billund kl. 20.10 lørdag aften med omkring 40 minutters forsinkelse. Og allerede her gik der noget galt. De passagerer, der sad på flyets bagerste sæder, hørte et højt bump, da flyet lettede.

Det varede dog alligevel et par timer, før flyet af tekniske årsager var nødt til at sikkerhedslande i Warszawa. Passagererne blev ført ind i terminalen uden informationer om, hvorfor flyet måtte foretage landingen, og hvornår de kunne forvente at komme afsted igen.

Otte timers forsinkelse
Passagererne måtte tilbringe natten i lufthavnen, og først søndag morgen blev de sendt med et andet fly til Antalya, hvor de landede otte timer senere end planlagt.

Det var i denne lufthavn i Watszawa, at danskerne sad fanget natten til søndag efter Detur-flyet måtte sikkerhedslande. (Foto: Flickr/Monika)
Det var i denne lufthavn i Watszawa, at danskerne sad fanget natten til søndag efter Detur-flyet måtte sikkerhedslande. (Foto: Flickr/Monika)

Flyets passagerer havde købt Tyrkiet-rejsen hos rejsearrangøren Detur, der årligt sender mere end 34.000 danskere på charterferie – primært til Tyrkiet. Marketingchef hos Detur, Claus Gregersen har ikke mange kommentarer til episoden. Han oplyser dog, at passagererne vil få kompensation for forsinkelsen.

– Jeg er nødt til at afvente de tekniske detaljer, før jeg kan sige mere om, hvad der er sket, udtaler han.

Se også: Mand brød ind i terrorsikret cockpit

Landing af sikkerhed eller af nød
Flyet foretog en sikkerhedslanding, hvilket ikke er det samme som en nødlanding. Men hvad er egentlig forskellen på de to landinger?

Som navnet antyder er der ved en sikkerhedslanding tale om en landing for en sikkerheds skyld – eksempelvis, når der sker en hændelse, som påvirker eller kan påvirke sikkerheden på flyet, men som ikke er en egentlig ulykke.

Et fly nødlander derimod, når der sker skade, der har fatale eller alvorlige konsekvenser for flyet – altså, når et fly kommer ud for at måtte lande så hurtigt som muligt, efter skaden er sket.

Se også: Her drømmer danskerne om at rejse hen om vinteren

36 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere