Fly nødlander i Hamburg: Rygetrængende i 10 kilometers højde ville åbne nødudgang

En forstyrret mand tændte en cigaret og forsøgte at åbne døren på et fly fra München

Et fly fra München til Vancouver måtte omdirigere og tog en ordentlig omvej op forbi Danmark, inden flyet landede i Hamborg. (Screenshot: Flightradar 24)
Et fly fra München til Vancouver måtte omdirigere og tog en ordentlig omvej op forbi Danmark, inden flyet landede i Hamborg. (Screenshot: Flightradar 24)

Passagererne om bord på Lufthansa-flyet LH476 fra München til Vancouver fik sig noget af en forskrækkelse, da de søndag aften måtte nødlande i Hamborg.

Det skriver CBC News.

De fleste rejsende kender til sikkerhedsprocedurerne på fly, og mange er især bekendt med det lysende 'no smoking'-skilt, der hænger over alle passagernes hoveder.

Alt dette blev dog ignoreret, da en psykisk syg mand om bord tændte en cigaret, hvorefter han forsøgte at åbne døren i 10000 meters højde.

Hylede og skreg
Et vidne fortæller til CBC News, at manden råbte, hylede og skreg i bagenden af flyet.

- Tilsyneladende var hans opførsel lidt problematisk allerede  begyndelsen, men de (flypersonalet, red.) besluttede alligevel at flyve, fortæller canadieren Dan Iosch til mediet.

Ifølge ham blev alle på flyet orienteret om problemerne af piloten og kabinepersonalet.

- Jeg gætter på, at han blev mere og mere ophidset, da vi først kom op i luften. Han forsøgte at tænde en cigaret, mens han råbte og skreg.

Sendt til psykiatrisk afdeling
Lufthansa bekræfter, at flyet herefter måtte omdirigere og nødlande i Hamborg, hvorefter Hamborg Politi eskorterede manden ud af flyet.

Politiet oplyser desuden, at et redningsmandskab - herunder en læge - var med under aktionen, og at manden var diagnosticeret med en psykisk lidelse. Han blev herefter taget med til et lokalt psykiatrisk facilitet.

Nødlandingen sker efter EgyptAir-flyet, der styrtede i Middelhavet i sidste uge med 66 mennesker om bord. For Dan Iosch betød kaptajnens håndtering derfor utrolig meget.

- Kaptajnen var fantastisk. Han havde styr på alt, og han var rolig. Han omdirigerede flyet til Hamborg med det samme, og vi fik lov til at lande hurtigt.

Flyet fortsatte herefter til Vancouver og landede med tre timers forsinkelse.