Fly sat i karantæne i New York: Adskillige syge

Et fly fra Dubai er blevet sat i karantæne i New York-lufthavn

Video: AP

Et Emirates-fly fra dubai, der onsdag formiddag lokal tid er landet i New York, er blevet sat i karantæne, fordi adskillige mennesker meldes syge om bord på flyet.

Det melder borgmester-kontoret i New York ifølge AP.

I første omgang berettede flere medier, at op mod 100 passagerer var syge. Ifølge Reuters er det dog kun 19 passagerer, der er konstateret syge. Af dem er 10 passagerer efterfølgende blevet indlagt med influenza-lignende symptomer, mens de ni resterende har frabedt sig at modtage behandling.

Omkring 81 andre passagerer er blevet tjekket af lægefagligt personale, fordi de havde fortalt, at de følte sig utilpas. Ud af de 10 indlagte passagerer, er syv af dem besætningsmedlemmer.

Billeder viser, hvordan flyet har holdt på en såkaldt rullevej i JFK-lufthavnen omringet af redningskøretøjer og lufthavnspersonale.

Dette billede af taget af en passager i flyet ud mod de mange politi- og redningskøretøjer. Foto: Ritzau Scanpix
Dette billede af taget af en passager i flyet ud mod de mange politi- og redningskøretøjer. Foto: Ritzau Scanpix
 

En talsmand for borgmesteren fortæller, at repræsentanter fra det amerikanske svar på Statens Serum Institut, U.S. Center for Disease Control and Prevention, har været på.

Ifølge ABC havde piloten meldt, at to mandlige passagerer havde 'meget høj feber og hostede konstant'.

Flyet er af typen Airbus A380, og der var mindst 500 passagerer om bord på flyet, melder New York Post.

Passagerer fik taget temperatur
Passageren Larry Coben beretter på Twitter om forløbet, hvor han i første omgang ikke forstod, hvorfor flyet blev omringet af politi, og efterfølgende berettede han, at han ikke havde bemærket nogen syge. Det kunne dog være, at det var på den anden etage i flyet end den, han sad på, berettede han.

Efterfølgende har han lagt billeder op, der viser, hvordan folk gradvist bliver lukket ud af flyet, mens de får taget deres temperatur. Efterfølgende er de blevet kørt væk fra flyet i busser.

Han har dog siden fortalt, at han er kommet igennem lufthavnen og er på vej hjem.

Inden passagererne gik ud, blev de bedt om at udfylde en formular fra Center for Disease Control and Prevention.

26 kommentarer
Vis kommentarer