Flydende hotelferie er den nye charterrejse

Ferier om bord på skibe er blevet populære blandt danskerne,

der booker rejseformen som aldrig før

Følg Ferie

Krydstogt-ferien er blevet populær blandt danskerne, viser nye tal fra rejsearrangøren MSC Cruise.

Krydstogt-selskabet har oplevet en stigning i vintersalget på 82 procent i forhold til samme tid sidste år, og det er ikke de eneste, der oplever en stigning i salget. Bestillinger over jul og nytår steg med 157 procent i alt for alle krydstogter på det danske marked, viser undersøgelsen.

Ferie er godt for parforholdet  

Krydstogters stigende popularitet skyldes, at rejseformen er blevet en ny type af charterrejse, hvor det er muligt at kombinere komfort og oplevelser. Her bor du på et flydende hotel og vågner op til en ny destination hver dag.

- All Inclusive-konceptet tiltrækker mange danskere, der slipper for at bekymre sig om at finde restauranter og hotelovernatninger, forklarer Emma Reigang, PR-manager hos MSC Cruises i Skandinavien.

Samtidig er der kommet flere flyforbindelser til fjerne destinationer og billigere krydstogter end tidligere.

- Nu kan man sejle en uge i Caribien med alt betalt for bare 3000 kr., fortæller Jesper Boas Smith, grundlæggeren af rejsebureauet Bella Vista og talsmand for krydstogtudvalget under Danmarks Rejsebureau Forening.

Seniorer skubber på
Det er især rejsende i aldersgruppen 55-70 år, der er skyld i væksten i Danmark.

- Segmentet kaldes for de nye seniorer, og det er en generation, der er i den fase af livet, hvor de har fået mere frihed, fordi de ikke arbejder så meget, har en god økonomi – og så har de stadig fysisk mulighed for at rejse, forklarer Poul Erik Jakobsen, der er konsulent i trendvirksomheden Pej Gruppen.

- Mange af de nye seniorer har allerede rejst en del i deres liv, og de har prøvet både chartertur til Spanien og rundrejse i Thailand. Derfor efterspørger de nu i stigende grad krydstogter, hvor de oplever det bedste af et land, men uden at skulle stresse rundt, forklarer han.

Det skyldes dog ikke, at generationen er blevet doven og hellere vil ligge og dase på ferien. De gider bare ikke pakke kufferten hele tiden. De vil hellere have et flydende hotelværelse, der følger med i stedet for at aflevere kufferten hver gang de skal til en ny destination.

- På den måde oplever de stadig det bedste af de forskellige destinationer. Og det tiltrækker den købekraftige generation, siger Poul Erik Jakobsen.

Et krydstogt er dog ikke blot alt inklusive på gigantiske skibe.

- Der er stor forskel. Der findes skibe med kun 21 kahytter, som sejler til destinationer, hvor der hverken er store hoteller eller mange turister. Men jo mindre et skib er – desto dyrere bliver det også at rejse med det, fortæller Jesper Boas Smith.

Ødemarken og Europa
En rejse rundt i Europa er populær blandt de nye seniorer.

- Trenden kaldes genopdag Europa. Her rejser man i mindre skibe med plads til 150 mennesker til forskellige kendte og mindre kendte destinationer i Europa. Det er rejser til kendte destinationer, men fra nye vinkler. Og så ser man det hele på en gang, forklarer Poul Erik Jakobsen.

Ekspeditionskrydstogter har også vundet indpas de senere år. Her går turen til ukendte destinationer og små havne med få turister.

- På flodkrydstogter kommer du ofte steder, hvor der ikke findes elektricitet eller Coca Cola. Fordelen ved et krydstogt er, at du stadig kan beholde en vis luksus med god mad og service, selv om du er i ødemarken, lyder det fra Jesper Boas Smith.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt