Flygigant: Om to år kan du booke sovekabiner

I 2020 vil det blive muligt at ligge komfortabelt i en seng på flyrejsen

Sådan vil sovekabinerne se ud. Pressefoto: Airbus
Sådan vil sovekabinerne se ud. Pressefoto: Airbus

Nu er det snart slut med knæ i ryggen, minimal benplads, kampen om armlænet samt frygten for det famøse midtersæde om bord på flyet. Om blot to år vil det nemlig blive muligt at booke såkaldte sovekabiner på flyrejser.

Sådan lyder nyheden fra den europæiske flyproducent Airbus i en pressemeddelelse.

Flygiganten vil i samarbejde med det franske selskab Zodiac Aerospace producere disse behagelige kabiner med senge i, så det i højere grad bliver muligt for passagerer at tage sig en lur under flyrejsen.

- Denne tilgang til kommercielle flyrejser er et skridt mod mere komfort til passageren. Vi har allerede modtaget yderst positiv feedback fra adskillige flyselskaber indtil videre, lyder det fra Geoff Pinner, som er manden bag projektet.

Lægelige råd: Sådan skal du sove på flyet

Bliver placeret i lastrummet
Ifølge pressemeddelelsen vil de kommende sovekabiner blive produceret således, at de kan monteres i de originale lastrum på flyene, hvilket betyder, at det kun vil tage to år, før sovekabinerne er færdige og klar til rejsende, som vil være sikre på, at de kan 'få en på øjet' under flyveturen.

Selvom sovekabinen vil blive monteret i de allerede eksisterende lastrum, afviser Airbus i pressemeddelelsen, at kabinerne vil betyde, at der fremover vil være mindre plads til bagage i de pågældende fly.

- Vi er glade for at arbejde sammen med Airbus om dette nye og innovative projekt, som bekræfter vores ekspertise inden for lavere dæk-løsninger. En forbedret passageroplevelse er i dag et centralt element, hvis man vil adskille sig fra andre flyselskaber, siger Christophe Bernardini, administrerende direktør hos Zodiac Aerospace.

Flyselskab bandlyser overvægtige på Business Class