Flypassager 'knust' af overvægtig sidemand: Nu er dommen faldet

En 51-årig brite sagsøgte British Airways, fordi han påstod, at han havde fået alvorlige skader i kroppen, efter at han blev tvunget til at sidde ved siden af en overvægtig person på flyet

- Det tvang mig ud i en unaturlig position, lød det fra britiske Stephen Prosser, der gik rettens vej, fordi han skulle sidde ved siden af en overvægtig person på en flyvetur til London. Modelfoto: Colourbox
- Det tvang mig ud i en unaturlig position, lød det fra britiske Stephen Prosser, der gik rettens vej, fordi han skulle sidde ved siden af en overvægtig person på en flyvetur til London. Modelfoto: Colourbox
Følg Ferie

Tidligere på måneden kunne Ekstra Bladet fortælle historien om en 51-årig brite, som sagsøgte flyselskabet British Airways, fordi han skulle sidde ved siden af en overvægtig mand på en flyvning fra Bangkok til London tilbage i 2016.

Briten ved navn Stephen Prosser påstod, at han havde fået en ryg- og bækkenskade, fordi han angiveligt blev 'knust op af vinduet' af den robuste sidemand, der efter sigende 'flød indover' Prossers sæde.

Torsdag skulle den 51-årige så møde op i retten for at forsvare sin ret til erstatning for sine lidelser på den 12 timer lange flyvetur for to år siden, men her var der ikke meget hjælp at hente fra dommeren ved navn Andrew Barcello, som mente, at Stephen Prosser overdrev hændelsen og i stedet blot burde have taget fat i flypersonalet for at få en anden siddeplads.

Det skriver Fox News.

- Jeg kan acceptere udsagnet om, at passageren i sæde 37J var en stor mand - både i den forstand, at han var høj, bred og bar på en umiskendelig kropsvægt -, og det er sandsynligt, at der var øjeblikke, hvor mandens størrelse var til ulejlighed for hr. Prosser, lød det fra dommeren i retten.

- Men jeg kan ikke acceptere påstanden om, at mandens størrelse var til så stor ulejlighed, at hr. Prosser måtte sidde i en akavet position under hele rejsen, fortsatte dommeren.

Kayla blev mobbet af stewardesse: Nu har hun tabt 31 kilo

Ville ikke gøre manden utilpas
Stephen Prosser havde ellers hævdet, at flyselskabets placering af ham ved siden af den overvægtige mand, som han vurderede til at være omtrent 193 centimeter høj og vejede 136 kilo, var direkte årsag til hans ryg- og bækkenskade, som blandt andet medførte, at Stephen Prosser ikke kunne arbejde på fuld tid i tre måneder, og at han i to år har været nødt til at gå til kiropraktor.

Stephen Prosser forlangte derfor 10.000 pund i erstatning, hvilket svarer til lige knap 85.000 danske kroner.

Stephen Prosser påstod i retten, at grunden til, at han ikke italesatte problemet på flyet, var, at han ikke ville få den overvægtige mand til at føle sig utilpas.

British Airways har tidligere afvist at udtale sig om sagen, før dommen var faldet. En talsmand fra flyselskabet sagde torsdag, at de var tilfredse med dommerens beslutning.

Mand sagsøger flyselskab: Blev 'knust' af overvægtig sidemand

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.